Miért változik így a divat itt a gyakorin?
Ezt már én is észrevettem. Nem visz rá a lélek esküszöm, hogy nyers húst adjak a kutyámnak. Adok neki húst, zöldséget ugyanúgy, de inkább megfőzöm. Tudom, hogy annak idején az elődjeik és nyerset ettek, de mégsem éltek 10-15 évet. És igen, mellette vannak napok, amikor tápot is kap. Ettől függetlenül én elfogadom a másik véleményét, azt nem szeretem, amikor rám tukmálják.
De valóban, nagyon gyorsan változnak a dolgok. 1-2 éve még mindenki tápozott. 5 éve vagyok az oldalon egyébként. De ahogy látom, ez az etetés téma ugyanúgy újra és újra divatba jön, mint a trapéz nadrág.
Nem feltétlen most jött divatba, bár egyre gyakrabban van felemlegetve az oldalon , én ennek örülök.
Engem az vitt rá a Barf-ra hogy a kutyám, intenzív mozgás közben, elég látványosan "húzta" az egyik lábát.
Kicsit gondolkoztam mi legyen, és nyers etetés mellett döntöttem, alapos utánaolvasás, főleg külföldi fórumok böngészése után.
A változás... hát, szinte minden megváltozott a kutyán, ami csak lehetséges. És jó irányba. Korábban fel sem tűnt, hogy tápoktól tunya, henger alakú, formátlan, kicsit olyan mintha kómás lenne...
Még több utánaolvasás után pedig azt mondom, hogy még egyszer nem vinne rá a lélek, hogy tápot adjak a kutyámnak, hacsak nem lenne nagyon nyomós okom rá.
De ez teljesen szubjektív.
Amúgy nem azokat szólom le akik táppal etetnek, hanem a reklámoknak bedőlő viselkedést "piszkálom"... hogy sokan istenítenek egy terméket, mert rá van írva, az van mondva róla hogy jó, holott ebben igazából senki nem lehet biztos, mert senki nem látja miből, hogyan gyártják.
Amúgy aki Orijennel, Acanával etet,bejön neki, rendben van.
De attól, mert a reklám azt mondja, még nem kellene azt híresztelni, hogy ennél jobbat kutyának adni lehetetlen... mert nem az. :D
Én mindig úgy gondoltam, hogy a kutyának a legjobb a direkt neki elkészített ház kaja, csak mivel magamnak se főzök, kizárt dolog volt, hogy nekiálljak a kutyára főzni...
Aztán nálam azért nyert a BARF, mert egyrészt nem kell főzni, másrészt elég egyszerűen érthetőek az arányok, hogy mi kell neki, valahogy én nagyobb varázslásnak éreztem ezt pontosan belőni, a barf meg egy érthető rendszer.
Na meg így, hogy felkapták, van kitől tanácsot kérni, ami nem mellékes.
Nálunk is amúgy a kölyökszőrt télire egyetlen hét alatt cserélte le a kutya, se előtte, se azóta nincs érzékelhető szőrhullás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!