Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Férget hányt a kutya help?

Téékáá kérdése:

Férget hányt a kutya help?

Figyelt kérdés

Tegnap kihányt a kutyám pár csontdarabot és volt köztük egy bélféreg is, elég nagy, rögtön adtam neki féreghajtót.Ma reggel a székletében nem találtam semmit.Úgy tudom akkor hány a kutya férgeket ha nagy az invázió, de akkor a székletbe kellettek volna h legyenek ma,nem??Vagy még kell egy kis idő a féreghajtónak h hatni tudjon?

Nem gondolom h nagyon elszaporodhattak benne 4-5 havonta kap féreghajtót.Vagy igen??

Nem jól adagolhattam neki eddig a féreghajtót?3 tablettát kap, azt irja 1 tabletta megy 10kg előtestsulyra, a kutyám pedig 30kg+-1kg... Dehinel Pus+t használtam eddig.

Tudna valaki valami okosat mondani?

2013. dec. 20. 10:43
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
A féreghajtás után 2-3 nappal várható, hogy megjelenik a székletben, mindjárt másnap biztos, hogy nem.
2013. dec. 20. 15:21
 12/13 Akiteki ***** válasza:

Kicsit nézz utána a témának, ne az unokaöcséd esetéből okulj. Én is voltam férges kisgyerekkoromban, pedig kutyánk sem volt.

Mikor kutyát vettem, anyukám havonta vitt székletmintát a gyerekektől az akkor még "tisztiorvosi szolgálatnak" nevezett később ÁNTSZ, ma NÉBIH nevű céghez. Már előre köszöntek neki. :) Soha nem volt férges senki a családból, pedig nekem is az első kutyámnál volt olyan, hogy férget hányt.

2013. dec. 20. 15:29
 13/13 anonim ***** válasza:
Akiteki ,nem minden féregfertőzés zoonosis,az orsóféreg viszont az.Kérdező,a kutyán csinálj egy féreghajtãsi sorozatot,egy tabletta nem oldja meg a gondod,mert a petékből néhány hét alatt újabb egyedek fejlődnek ki.Aztán negyed évente kapjon és a székletét is szedd össze és dobd ki.A peték évekig fertőzőképesek maradnak a talajban.Széles sprektumu készítményt használj,hogy biztosan hasson.Lehet pl.szívférgessége is,az is gyakori.
2013. dec. 20. 15:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!