Sport kutyások! Szerintetek érdemes fáslizni a kutya lábát agilityhez/frizbihez?
Agilityben nemigen láthattál ilyet, max flyballban, ott szokták.
Én sosem láttam senkitől, pedig megfordultunk már itt-ott a világban, edzettem már mondhatni a legnagyobbakkal, de sehol.
Agilityben nem láttam még fáslizott lábú kutyát. Egy videót láttam, ahol belassították a videót mi történik a kutya labával, mikor érkezik.
Akkor jobbat teszek vele, ha nem fáslizom?
Az nem újdonság, hogy a kutya ugrásakor az első lábakon van a legnagyobb terhelés. Csukló, könyök, váll. Pontosan ezért pl IPO-ban már nem engedik a kutyát az A palánk tetejéről leugrani, hanem érintenie kell a középső harmadot is.
Annyit tehetsz, adsz a kutyának ízületre étrend kiegészítőt.
Egy egészséges kutyának semmi baja nem lesz tőle.
Ha fáslizod azzal rosszabbat teszel neki, pláne h versenyen nem is lehet rajta.
És ha CSAK akkor teszem rá, mikor maxit ugrik edzésen, illetve a frizbiért ugrál? Előtte és utána soha nem lenne rajta! Csak mikor a lábát nagyon megterhelő dolgot csinál épp. Akkor is árt inkább mint használ? (Fáslizni tökéletesen tudok, versenysportoló voltam)
Flyballnál szinte mindenki fáslizik. Ott más a helyzet, mint agility/frizbinél?
Flyballban nem azért fásliznak, hanem az ujjak védelme miatt.
De én egy egészséges ízületű kutyánál nem fásliznék. Nem tudom miért aggódsz ennyire, mert ilyenfajta sérülés egyáltalán nem szokott lenni - ami meg szokott azt fáslizással nem fogod megelőzni.
Hát, ha nem szokott baj lenni, akkor jó.
Csak féltem a kutyám, hogy idős korára is teljes életet tudjon élni, és ne menjen az egészsége rovására az intenzív sport. De ha az a tapasztalat, hogy az éveken át frizbiért ugráló és maxit ugró kutyának nem árt, akkor oké :)
Igazán nem kötekedésből meg bántásból, de szerinted ha ez ilyen sarkalatos probléma lenne, akkor ez nem lenne már elterjedve?
Ha ésszel csinálod nem lesz semmi baja később sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!