Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mérgezések. Tényleg igaz? Van...

Mérgezések. Tényleg igaz? Van ezeknek lelkük? Miért?

Figyelt kérdés

Egyre többször hallok-olvasok mérgezésekről. Pl., hogy futtatóban, patakparton, parkokban találnak mérgezett kajákat vagy éppen bedobálnak ide-oda.

Ez mért jó? Mért jó az, ha pl. "kutyázós helyeken" mérgeznek, ahol sok kutya is áldozattá lesz és mért jó az, ha pl. kerítésen bedobálják? Mi játszódhat le a hibbant fejében?

Mivel mérgezik ezeket a kajákat hogy sok kutya bele is hal? Hogy tud a gazdi ezek ellen védekezni? Én mondjuk alap, hogy nem engedem a kutyusomat, hogy ha pórázon jön, akkor akármit is felegyen, de ha bandázunk pl. patakparton, ahol több kutya szaladgál, akkor lehetetlen átfésülni 2-3 km hosszan és olyankor kontrollálni is nehezebb, mert a játszópajtik között kicsit szelektív a hallása.

2013. dec. 19. 19:54
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Firestorm: Esetleg szájkosár után szabadon: rakhatnánk mindre kényszerzubbonyt+szájpecket közterületen, úgy talán nem okoznának kárt :))
2013. dec. 20. 14:10
 12/15 Firestorm ***** válasza:

Az már egy álomvilág lenne :D

Törvénymódosítás kell :)

2013. dec. 20. 14:18
 13/15 anonim ***** válasza:
65%
Nem értek egyet a mérgezésekkel, nem is tenném soha, de azt sem ártana látni, ha egy-két kutyatartó jobban odafigyelne, akkor kevesebb mérgezés történne, mert senkinek sem magával a kutyával van baja, mégis csak ellene tud tenni.
2013. dec. 20. 15:57
 14/15 Firestorm ***** válasza:
100%
Mert nincs bátorsága az ember a bunkó kutyatartóhoz odamenni és beolvasni neki.Nem egy ártatlan lényen kell bosszút állni...Ennyi erővel,ha valakivel komoly problémám van öljem meg a gyerekét,mert ellen nem tudok tenni,viszont a gyereke ellen igen?
2013. dec. 20. 16:01
 15/15 anonim ***** válasza:

Te valaki mással vitatkozol, szó nincs arról, hogy én a mérgezők pártján állnék, vagy éppen közéjük tartoznék. Nekem is kutyám van, én is szeretem őt, és én elszörnyedek a mérgezéseken DE!

Lehet őket itt szidni, és telesírni az oldalt, vagy meg lehet vizsgálni a mérgezések okát, és tenni ellene. Pl. ha látsz valakit, hogy otthagyja a sz.rt a kutyája után, szépen odalépni hozzá, és a kezébe nyomni egy zacskót. (Nálam mindig van a kabátom zsebében). És persze mindenki maga is legyen felelősségteljes kutyatartó.

2013. dec. 20. 19:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!