A kutyám szétrágja a házát, mit tudnék csinálni?
Annó az én kutyám is ezt csinálta.
Először lehamizta a kátránypapírt a tetejéről.
Aztán rojtosra rágta az aluminium széleket.
Kikaparta az alját, felfalta a bejárati fa borítást és puzzle-t csinált a hungarocellből. Mindezt 1/2 - 1 évesen.
De amúgy szétrágta a rózsabokrot, lehántolta a fűzfa kérgét, unalmában a garázsajtón a 10mm-es köracélt harapdálta, de a legszenzációsabb az volt amikor kiharapott egy darabkát a beton lépcsőből. :-D
Sajna NINCS menekvés!
Egy-két kutyánál ez a cselekvés 2-3 éves koráig is eltart.
Akármit is építesz, ami bontható - azt le is fogja bontani.
Hacsak nem hegesztesz valami kazán kinézetű kecót neki. :-)
Fel a fejjel! Idővel abbahagyja. ;-)
Azért rombol, mert unatkozik. Ő amúgy is munka kutya, sok mozgást és szellemi tevékenységet igényel, viszont ha ezeket nem biztosítják a számára, akkor unatkozik és elfoglalja magát. Például szétbontja a házát, vagy ahogy előttem írták, kiássa a növényeket, megcsócsálja a fákat, mert másképp nem tudja levezetni az energiáit.
Vidd el őt napi 1-2 óra aktív mozgásra és meg fog szűnni ez a probléma. Sportoljatok, játszatok, a lényeg, hogy "dolgoztasd" a kutyát, mert neki erre van szüksége.
úúúristen...körömlakklemosó??? azt eléggé nem kéne, nem hiába van rajta egy áthúzott száj, fogyasztani nem szabad, mérgező lehet...nem csak neked, a kutyádnak is...te jó isten. Pirospaprika: a csemege pirospaprika nem csíp, úgyhogy hatástalan, és ki tudja milyen hatást vált ki belőle a csípős, lehet, hogy a saját házába se fog bemenni..nem jó nem jó...
egyrészt le kell mozgatni, maximálisan elnyerni a bizalmát, és ha ilyet csinál leszidni. NEM elverni, hanem leszidni, és aztán nem foglalkozni vele...a legjobb ha úgy szidod le, hogy ő a hasát mutatja neked, tehát le van nyomva a földre (értse, hogy te vagy a domináns, engedelmeskednie kell).
én ezt egy kistestű, hét éves mentett kutyussal csináltam, azóta nyugi van...pedig előtte kátránypapír, fa, műanyag, hungarocell, plédek, szőnyegek, minden távozott a házából, sőt az egész kertet szétkapta (egy 10 kg-os kutya).
Nem a ház a probléma, hanem a foglalkozás hiánya! Az én kutyám is akkor szedte szét a házát és kapart óriási gödröket, mikor unatkozott. Azóta másképp foglalkozom vele és többet, ezáltal megszűntek ezek a problémák.
Szóval: foglalkoztasd sokkal többet, mert unatkozik és frusztrált!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!