Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mivel tudnám a pulimat elaltatni?

Mivel tudnám a pulimat elaltatni?

Figyelt kérdés
Na nem végleg, csak addig amig a ronda nagy szörét le tudnám vágni, anélkül hogy megegyen, mert akárhányszor próbáltuk nem igazán örült a gondolatnak. Tudom, orvos, úgy csináltuk egyszer, de annyit nem ér a kutya. Gondoltam valami altatora,de jó lenne tudni esetleg mit és mennyit adjak neki.
2013. dec. 18. 20:38
1 2
 11/13 Firestorm ***** válasza:
Én az utcáról fogadott 2 év körüli puli pumi mixet zokszó nélkül lenyírtam mindössze 7 évesen!!!Annyi volt a technikám,holott a fürdésere elég mérges volt,de még azt is hagyta,hogy folyamatosan beszéltem hozzá,babusgattam,simogattam és nyugtatgattam!4órán át kínlódtam a szőrével,mivel utcáról került mamáékhoz és konkrétan nem raszta volt,hanem tenyérnyi nagyságú csomókkal volt tele szegény és a bőrétől kb 5 mm-ig kellett levágni.Nem vergődött nem bántott.Mikor a legközelebbi kozmetikázásra került a sor elvitték kutyakozmetikushoz,annak viszont már neki ment,nem bízott benne,szóval minden évben nyáron az én feladatom volt a nyírás.Próbáld elnyerni a bizalmát...Bár jobb lenne,ha valami hozzáértő embernek elajándékoznád.
2013. dec. 19. 09:32
 12/13 anonim ***** válasza:
Állatpatikában súlyra adnak erős nyugtatót.Az kiüti annyira,hogy ne harapjon vagy meneküljön el.
2013. dec. 19. 12:29
 13/13 anonim ***** válasza:

A kutya és közted a viszony nem lehet túl jó. 13 évig volt pulink. Inkább édesapám kutyája volt, igazi "ki ha én nem" kan kutya. Gond nélkül odacsattintott, ha nem volt kontroll alatt. A puli nem az erőből ért, hanem a következetességből.

Mi úgy gondoztuk a szőrét, (sajnos olyan is volt, hogy csak a nyírás segített), hogy édesapám keze benne volt a szájában, és ha fájdalmat okoztunk volna nekik, akkor ő is visszacsíphetet volna.

Soha nem volt apukám kezén egyetlen karcolás sem 13 év alatt, pedig a puli ismerők tudják, nem egyszer kell egy évbe a szőrét gondozni. Viszont enélkül hozzá sem lehetett ilyen céllal érni.

Szóval bizalom nélkül nem is vagy a gazdája :(.

Nekünk a kutyánk mindent megért, soha nem sajnáltunk tőle semmit, de nem is volt vele ilyen problémánk soha.

2013. dec. 19. 13:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!