Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mekkora az esélye, hogy egy...

Mekkora az esélye, hogy egy tenyésztő nem tudja eladni a kiskutyákat?

Figyelt kérdés
Ilyenkor mit csinál velük?
2013. dec. 18. 05:33
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
66%
Egyébként tényleg így van. Ha van egy tervezett párosítás (mert mondjuk a tenyésztő is akar megtartani abból a vonalból) és a szuka most tüzel, akkor azt be kell fedeztetni, nincs mese. Nem lehet éveket várni arra, hogy összejöjjön 20 előjegyzés. Egy szuka mondjuk 2-6 éves kora között aktív, abba belefér 3 alom. Ha mindenki a tuti biztos álomgazdik seregére várna éveken át, akkor senki se tenyésztene. Gazdik meg majd leszenek. Ha nem, akkor még nagyobb bukta, de ez bele van kalkulálva. Sose lehet tudni, hogy hány kiskutya születik. Lehet, hogy 3, lehet, hogy 13. Senki se tud biztos ami bitos alapon 20 előjegyzést a fiókban tartani, mert egyszerűen megveszik máshonnan, nem fognak éveket várni egy kiskutyára.
2013. dec. 18. 12:16
 12/14 anonim ***** válasza:
82%

Ez igaz, hogy egy tenyésztő nyilván nem a piacra termeli a kiskutyákat, hanem azért, mert tenyészteni, a fajtát jobbítani akarja. De ezért sem úgy működik, hogy "most tüzel a szuka, akkor most gyorsan...". Hanem mittomén, nyáron megakad a szeme egy kanon, vagy a vonalakat bújva nagy gonddal kiválaszt egy kant (tehát nem az első vérzéstől számított 1 hét alatt), és akkor még van x idő a tüzelésig, akkor azért minden tenyésztő meghirdeti az almot a honlapján, ezzel pedig a döntés dokumentálásán kívül az előjegyzések gyűjtése is cél.

A kedveltebb tenyésztők esetén ilyenkor általában összegyűlik pár ember.

2013. dec. 18. 14:44
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Láttam már olyat, hogy X előjegyzés összegyűlt a korábban meghirdetett párosításra, született X/2 kölyök és az érdeklődők mind egy szálig visszamondták. Ennek ellenére miután megszülettek, pár hét alatt jelentkeztek újabbak, még válogatni is lehetett közülük. Szóval jó dolog az előjegyzés meg a sok érdeklődő, de legfeljebb tájékoztató jellegű adat, néha a végén teljesen másképp alakul az egész. Az se ritka, hogy senki se érdeklődik előre, de amikor látják a honlapon a fotókat és videókat a kicsikről, akkor "tömegével" jelentkeznek.
2013. dec. 18. 15:10
 14/14 Akiteki ***** válasza:
100%

Soha nem veszek fel "előjegyzést" a kiskutyákra.

Egyrészt azt sem tudom, hogy hány kutya fog születni és milyen neműek. Másfelől az érdeklődők fele vagy inkább kétharmada eltűnik, mire megérkeznek a kölykök. Olyan is volt már, hogy kértem, hogy hívjon két nap múlva, mert pont nagyon fontos munkám volt és nem tudtam időpontot egyeztetni. Mire két nap múlva visszahívtam, már beszerzett egy szaporítótól. Mondjuk esélyes, hogy az ilyennek nem is adtam volna oda.

Teljesen igaza van, aki azt írta, hogy nem az előjegyzésre dolgozunk. Azért születik egy alom, mert szeretném látni, milyen kiskutyák lesznek az adott párosításból. Sokan vannak, akik megvárják hogy fog kinézni a kiskutya és utána keresnek meg. Nem egy kutyám volt, akit akkor kunyeráltak el, miután már a junior championt megcsináltam neki.

A legrosszabb, amire felkészülök, hogy az egész alom itthon marad és lesz egy csomó új kutyám. De sajnos ez még soha nem jött össze, általában el kell dugnom, akit meg akarok tartani, nehogy valaki őt akarja. :D

Külföldi tenyésztők pedig egyébként is szeretnek felnőtt, esetleg már sok kiállításon bizonyított kutyákat megvenni, így nem fordulhat elő, hogy esetleg az aranyos kiskölyök később foghibás lesz vagy nem megy át a szűréseken.

Összességében erre szoktuk mondani, hogy az ember magának tenyészt, nem a piacnak.

2013. dec. 18. 16:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!