Keresztkérdések a tenyésztőnek?
Egy tenyésztő ad a kutyához kezdőcsomagot (kis adag táp amit ott is evett, esetleg tál, póráz ilyesmi) eredeti törzskönyvet (nem csak fénymásolat a szülei papírjairól) szerződést, melyben garanciát vállal a kutya egészségére (ha mégis lenne valami örökletes betegség vagy ad helyette másik kutyát, vagy visszafizeti a vételárat, vagy fedezi a kezelési költségeket)
Továbbá kérd el a szülők szűrési papírjait. Milyen fajta amúgy?
Ez a hölgy KÁJ-okkal is foglalkozik?
Itt van róla egy cikk, legalábbis arról akié a kennelnév: [link]
Nem tudom, hogy még tenyészti-e vagy felhagyott vele. A chihuahua kennel oldalán ezt írja: " Néhány éve a lányom kapott egy kis chihuahua kölyköt. Miután az egész család nagyon megkedvelte a tündéri kis bohócot, elhatároztam, hogy a nagy kutyák után a világ legkisebb kutyájával is foglalkozom.
Célom a minőségi chihuahua tenyésztése. Tenyészetem folyamatosan fejlődik. Itthon és külföldön egyaránt keresik egészséges, jó idegzetű kedves és vidám kiskutyáimat.
Remélem munkámmal sikerül sok örömet és boldog pillanatot szerezni a leendő
gazdiknak."
Nektek mi a tippetek? Megnyugodhatok? Rendes tenyésztő? Az emailt elküldtem neki, amiben érdeklődök azok iránt, amiket tanácsoltatok, várom a válaszát.
Nézd, az a helyzet, hogy értem a vívódásod, mert hetek óta arról álmodsz, hogy mindjárt itt a kiskutyád, viszont a leírásod alapján nem bízol a tenyésztőben. Már pedig nagy eséllyel jó a megérzésed.
A kérdés, hogy melyik a fontosabb, hogy itt legyen karácsonyra a kiskutya, vagy hogy megbízható helyről származzon.
Én mondjuk elvárnám, hogy tegyen említést eredményekről, törzskönyvről, és a jellemző betegségekről. Például a patella ficamról.
De ha van törzskönyv, meg van szerződés, akkor olyan nagyon nem nyúlhatsz mellé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!