Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A Rottweiler vagy a Csehszlová...

A Rottweiler vagy a Csehszlovák farkaskutya lenne jobb családkutyának, őrzővédőnek és egy keverék kutya mellé?

Figyelt kérdés
Mind a kettő kutyafajtát nagyon szeretem és alkalmasnak tartom magamat hogy tartsam valamelyikőjüket!
2013. dec. 15. 18:26
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

ma 18:47

Ugyan írd már le a kérdezőnek, a roti miért is nem alkalmas családi kutyának? Mert, ugye, ez a véleményed és a tanácsod a kérdésre.

2013. dec. 15. 19:00
 12/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat( többnyire jók voltak)! Már volt barátnőméknek Rottweilerük és nagyon jóban voltunk, szót fogadott nekem pedig alig jártam hozzájuk és barátnőm utálta meg félt is tőle! :( A Rottweilert azért akarom mert szép, okos...

A csehszlovák farkaskutyát pedig azért mert nagyon tetszik a tulajdonságai, okos, szép..

Igen, azért kérdeztem mert úgy látom ez van kiírva: "amit máshol nem mertél... itt megkérdezheted! (egy pár ember miatt sokan nem merik ezeket a dolgokat megkérdezni mert tudják hogy így fognak kiakadni!!)

2013. dec. 15. 19:16
 13/21 anonim ***** válasza:

Akkor a rotit nagyjából ismered. A cseh farkasnak pedig, ha tisztában vagy a tulajdonságaival, akkor kevésbé akarnád családi és őrző-védő kutyának.Szerintem egyáltalán nem rontott neked senki sem. Viszont, ha még sosem vásároltál kutyát, azt tudnod kell. Azért, mert egy bizonyos fajta, még nem indigóval készülnek. A szülők természete, az alomban a kölykök természete nagyon is változatos. Tehát tudnod kell, az igényeidnek honnan kereshetsz megfelelő kutyát. Az ilyesmi utánjárást igényel. Persze, lehet szerencséd is, ha éppen egy kedvező ajánlatra találsz és onnan hozol kutyát. De ez olyasmi, mint a lottózás. Vagy bejön, vagy nem.

A cseh farkassal is az a helyzet, már azért valamivel kezelhetőbb a mostanra kialakult állomány. De még mindig a nehezebben tartható fajták közé tartozik.

2013. dec. 15. 19:58
 14/21 anonim ***** válasza:

A szép egy munkára szánt kutyánál az uccsó szempont. Ahogy a családinál is.

Első mindig a jellem.

2013. dec. 15. 19:59
 15/21 anonim ***** válasza:
A két fajta közül egyértelműen a roti. A cseh farkast, csak akkor ha nagyon nagyon sok időd van. Borzasztóan nagy a mozgásigényük (főtenyészszemlén 40 km futás az alap feltétel) gondolhatod, hogy sima sétával nem érik be. Még pedig ha nem érik be, akkor szökni fognak, nem tartja őket vissza őket semmi még a 2-3 méter magas kerítés sem. Ha szereted a gondozott kertet akkor sem neked való fajta a cseh farkas, mivel szeretnek hatalmas úgymond farkas odúkat ásni, amiben heverésznek. Makacsabbak, nem szeretik a monoton tanulást, illetve az egyedüllétet is nehezebben viselik.
2013. dec. 15. 20:35
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok! Még azt kifelejtettem, hogy őrzővédőnek, házőrzésre nem alkalmas a cseh fakas. Persze ki lehet próbálni, de inkább játéknak veszi az egészet.
2013. dec. 15. 20:36
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Rotim nem volt Farkasom igen. A családban nem mindenkinek fogad szót, családi kutyának nem nevezném, ahoz nagyon öntörvényű. Házörzőnek nem alkalmasha ugat az a környéken ugató kutyákra adott válasz, őt nem izgatja, hogy mászkálnak az utcán. Tanításnál a monotonitást utálja, örző védő munkát csak addig amíg lehet rohanni a zsáknmány után, utána nem érdekes. Minden más kutyát lenyom.
2013. dec. 15. 20:44
 18/21 anonim ***** válasza:

34% amellett hogy alpári vagy, és az amúgy helyes "evvel"be kötsz bele, legalább hülyeségeket ne írnál már, és te akarsz itt észt osztani.

Kérdező a farkast felejtsd el, csak az utolsó mondatot elég érv ellene.

A roti már oké lehet, de azt meg kemény kézzel kell fogni.

Mi van a német juhásszal? Elvégre abból lett a cseh farkas is. Az egy relatív egyszerű fajta, és arra jó amire szeretnéd.

2013. dec. 16. 02:13
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Igazából a kérdés értelmetlen, mert ha jól tudom kb egy vagy két cseh farkas tenyésztő van ma Mo.-on, ők meg úgysem adnának neked ilyen kutyát, mert "szép". Szóval maradj akkor már inkább a rottinál, bár azért az sem egy egyszerű darab.
2013. dec. 16. 09:32
 20/21 anonim válasza:
100%
Próbáljatok meg értelmesen valaszolni, nem azert jön ide szerencsétlen, hogy basztassátok, hanem kérdése van.
2015. szept. 29. 11:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!