Mit kell tudni a Yorkikról?
Nem mindegyik yorkinak kell kiszedni a füléből a szőrt, én kb havonta belenézek, ha úgy látom, hogy van néhány szőr, vagy vastagabb tincs, akkor simán ujjal kihúzom. Teljesen jól viseli, meg se nyikkan közben. 10 másodperc. De van, hogy hónapokig hozzá sem nyúlok.
A köröm dolog ugyanaz. Van, hogy simán kopik neki, van, hogy állatorvos 3 havonta vág belőle egy kicsit.
De ez nem csak a yorkshireoknál van így, hanem minden kutyánál. A fülszőr szintén, nem csak a yorkiknál kell odafigyelni.
A szőrüket viszont tényleg rendszeresen kell ápolni. Az én kutyám szőre gyorsabban nő, mint az én hajam.
Tartásuk? Napi 4 séta, kutyaiskola, szocializáció...
3. válaszoló nagyon köszi a tartalmas választ. nekünk van már kb. 7 éve kutyánk, de nem is gondoltunk arra hogy a füléből a szőrt ki kéne tépni, nem vágtuk a körmét... mondjuk neki szerintem nem is kellett volna vágni a körmét mert kinti kutya, így gondolom kopik...
de köszi, ment a zöld kéz!:)
A lábán hosszabbra van mindig hagyva, és a fején is. A testén nyáron havonta vágja a kozmetikus, télre viszont megnövesztem. Októberben vágatom utoljára, aztán március elején, amikor már jön a jobb idő.
Mondjuk ez egy régi kép róla, itt kb másfél éves volt, de valami hasonlót képzelj el: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!