A kutyát miért nem lehet megenni?
Kacsa oké, liba oké, disznó oké, csirke oké, bárány oké, tehén oké,
kutyát miért nem eszünk?
Miben más egy csirke mint egy kutya? Az nem hozza vissza a labdát?
#22 - nem a szegénység miatt eszik ott Ázsiában a kutyákat, hanem hagyományból. A szegény ember arrafelé nem eszik húst.
Egyébként mondjak valami roppant érdekeset?
Kanadában legális kutyahúst árulni és felszolgálni. A másik olyan "nyugati" ország, ahol alkalmanként előfordul kutyafogyasztás az Svájc.
Na épp ez a baj hogy hagyomány, ami szimplán csak a primitívségből ered, mert nem lenne kötelező, de mégis megteszik.
Sokat elárul egy népről hogyan bánik az állataival, szerinted aki hagyományból megeszi az ember barátját az milyen "ember", lény?
Pontosan ezért nem szeretem az ázsiaiakat.
#24 - és akkor visszaértünk a vegetarianizmust hirdetők szlogenjéhez: miért eszed meg az egyiket és szereted a másikat?
Érdekes, hogy a kutyát mennyire becsüljük, a disznó-marha-bárány-baromfi csoportot - akik/amik az életüket adják tulajdonképpen értünk - meg nem.
Elég régóta furcsállom, hogy manapság mennyire túlértékelik az emberek a kutyákat, nem csak pénzben, hanem sokszor fontosságban is. Az étkezési célra tartott jószágok, főleg hogy már nem a háznál vannak, oda csak celofánban meg egyéb csomagolóanyagban érkeznek, mennyire nem veszi semmibe az ember.
Pedig a kutyák egy komoly csoportja, a kedvtelésből tartott díszállatok (amiket táskában utaztatnak például) bizony tulajdonképpen csak arra jók, hogy - bocsánat a közönségességemért - szart gyártsanak.
Lehet az én nézőpontom túlságosan elfogult, hogy elsősorban a dolgok hasznosságát nézem, de nekem érthetetlen egy csivava vagy mini yorki, főleg 50-80e forintért... Illetve dehogynem értem: gyerekpótlék, amit el lehet ajándékozni vagy beadni menhelyre ha úgy alakul. Esetleg megpróbálni anyagi hasznot húzni belőle.
Elemezzük hát...
Vannak haszon és házi kedvencek...
Na ki tudja mi a különbség a kettő között?Na valaki?
Haszonállat:Húsáért,bőréért,tejéért,tojásáért stb-ért tartják illetve biztosítja az ember megélhetését.Erre vannak tenyésztve.Pl:Tyúk,liba,sértés,marha,tehén,hal.
Házi kedvenc: Munkára,őrzésre,esetleg hobbiból tartott állatok.Pl KUTYA,macska,papagájok,akvarisztikai halak,terrarisztikai élőlények.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!