Melyik a legjobb száraztáp kutya számára?
Hát általában a legdrágább.
De ha megnézed, hogy annak mennyire jön ki kilója, akkor akár színhússal is etetheted. (ja, és nem farhátra gondoltam)
Persze van "olcsó" de jó táp is. Pl. a Brit.
Valóban, a legdrágább tápok helyett adható hús is a kutyának, ami szemlátomást jobb.
Nem mindíg a legdrágább a legjobb, elvégre senki nincs ott a gyárban, nem látjuk hogyan készítik, és miből az adott tápot. Ez mindenkinek saját ügye, hogy kényelmesen elhiszi e a reklámot, vagy kételkedik, és maga válogatja össze a kaját.
Britet láttam már, rövid ideig ette a kutyám, azóta is itt van a zacskó több mint háromnegyede. Szerintem szemlátomást elég gagyi, de sokan jónak tartják. Szóval ízlések és pofonok.
Nálunk volt már Acana, Orijen, Taste of the wild, royal canin eukanuba, brit stb. :D Nyers etetés mellett döntöttünk.
Legellenszenvesebb dolog a tápokban, hogy minden szem 3-4xesére duzzad a gyomorban, ami elég megtehelő lehet a kutyának. Annyi normális tápanyagot pedig úgysem tudnak belepaszírozni, (természeteset pedig végképp nem) ami hozza azt a szintet, ami nyers etetéssel elérhető.
Nem szent írás,hogy a Brit tökéletes utolsó,csak arányaiban nagyon sok kutyának bejön.
Azért nem a táp a rossz,mert a te kutyádnak nem jön be.
Az egyik legjobb táp pl. az Orijen,de a Taste of the wild is nagyon jó.
Átlagos tápnak mondanám a Britet,mi azzal etetünk és minden rendben 2 éve ezt eszi.
Viszont az első kettő árából már valóban tudsz venni szín húst is a kutyának,ami pedig az összes tápnál jobb.
Jó táp még a Brit Care,Carni Love (ezek a Brit "nagy testvérei")Acana is egész jó.
Nálunk az Orijen, Acana vált be. De ha a fent említett márkák közül választasz, nem követhetsz el nagy hibát. Brit is nagyon jó, nagyon sokan dícsérik.
Én mondjuk csak reggel adok száraztápot, vacsira mást kap. Hús, sajt, joghurt, gyümölcs, zöldség...
Nem a kutyámnak nem jött be a Brit, hanem nekem. :D Igaz, nem én ettem de így fogalmaztam: "ránézésre gagyi" :*
Most ez szubjektív vélemény, nemértem miért nem mondhatom ezt, ha ez a véleményem. Nem sértek vele senkit.
Melyik a legjobb tap??
Amit a kutyam szeret es szivesen fogyaszt. A kutyakaja melle vitamint is kap
Tele van kukoricával...nem a legrosszabb,de kb. drágán adott hulladéknak felel meg...
Túl drága ahhoz képest,hogy a beltartalma nem nagy durranás.
Ha olyan 600-700 ft/kg-ért adnák,akkor még jó lenne...Annál többet nem ér.
A fajtatápok meg egyébként is marketing fogásnak mennek el,semmi értelme nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!