Mennyi idő, míg a kan kutya felgyógyul az ivartalanításból?
Felelős gazdi, GRATULÁLOK! :)
Én kutyusom szuka, neki 4-5 napba telt mire meggyógyult. De úgy tudom, a kan kutyusok észre sem veszik, tehát műtét után pár óra múlva már a régi lesz.
Azt nem tudom, hogy a kan kutyáknál hogy van, de az én szuka kutyámnak 2-3 napig kellett odafigyelni a varratra. Egyébként jó ha tölcsért veszel a kutyusra. Eleinte idegesíteni fogja (ha szem előtt van a kutyu akkor leveheted róla) de semmiféleképpen ne piszkálja a sebét. Az nagyon nem jó.
Általában kanok 2-3 nap alatt kiheverik.
Ezzel szemben az én kanom majdnem 3 hétig szenvedett :( A doki gazdikereső kutyákat ivartalanít, akár naponta sokat is rutinszerűen. Zacsi fent hagyós módon dolgozik. Argos-nak bedagadt, begyűlt a zacsi, nem bírt aludni rendesen se tölcsérben se anélkül, pisilni se, mert csak körözött...fájt-feszült neki. Aztán ahogy gyógyult a seb, bedagadt, a varratok bevágtak a dagadt bőrbe, így újabb seb lett. Felszívódó varrat volt, de a saját dokinkkal kiszedettem.
Ne rohangáljon és ne ugráljon a varratszedésig,mert baj lehet.(ez 10 nap)
De kb. a 2. napon már azt fogod látni rajta,hogy nincs ennek semmi baja :) De jobb ha betartod,mi is megjártuk.
Kanomat délelőtt 9-re vittem,12-re már itthon is voltunk...Annyira nem volt semmi baja,ott örültem magamnak,fel-le ugrált az ágyra,majd pár óra múlva csak feküdt meg nyöszörgött.
Megnéztem,mi baja...hát a zacsija (azt nálunk is fent hagyta a doki)elkezdett megtelni vérrel és kb 2 teniszlabda nagyságúra dagadt.
Este 9re értünk vissza a dokihoz,megint meg kellett műteni,mert a sok ugrálástól egy hajszálér elpattant a frissen műtött részen.
Éjfélre értünk haza,életmentő műtét lett a vége és a 12 ezres rutin ivartalanításból egy 55 ezres életmentő műtét lett.
Nem az orvos hibája volt,hanem az enyém,hogy hagytam,hogy ugrabugráljon meg mozogjon...
Bánj vele nyugdíjasként az első napokban,ha hisztizik akkor is.Inkább egy kis hiszti,mint valami gebasz :))
Mi délelőtt ivartalaníttattuk. Délután még ölben vittük le, mert még az altató miatt szédelgett, de estére már a lábán ment le a lépcsőn. (Nagytestű, 1 emeletről, ha kistestű lett volna, akkor még vagy 2 napig ölbe hordtuk volna.) Szerencsére a belső varrattal sem volt semmi gondunk. Olyan 5-6 napig csak laza séták voltak, ami megerőltető volt, az a lépcsőzés, de ott sem engedtük azt, hogy rohanjon lefele. Nekünk 14 napot mondott a doki a varratszedésre,de kb mi is ki tudtuk volna otthon szedni, csak úgy voltunk vele, hogy nem árt, ha a doki azért még rávet egy pillantást. Szóval fizikailag semmi panaszunk nem volt, szerencsére minden jól alakult.
Viszont két hétig teljesen kedvetlen volt. Hülyén hangzik, de látszott rajta a sértődöttség. Aztán mintha egy varázsütésre megváltozott volna a viselkedése. Sokkal virgoncabb, játékosabb lett, érdeklődőbb. (Persze a dominancia ugyanúgy megmaradt) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!