Van, hogy a menhelyek nem törik magukat azon, hogy gazdát keressenek a kutyáknak, csak a támogatásért üzemeltetnek?
Hát mindenesetre érdekelne, hogy ki nyúlja le a pénzt, ha van ilyen, mert amennyire én belelátok, mindenki látástól mikulásig dolgozik és mégis csóró.
A Noéban Kata és Zoli (a tulajdonosok) kint laknak, hétköznapokon minimális segítséggel látják el a 900 állatot. Plusz nem tudom, hogy csináltatott-e már valaki komolyabb vizsgálatokat kutyánál, de egy vagyonba kerülnek, nagyon meglepne, ha ilyen ellátás mellett még maradna is valakinek valami.
A maximum amit el tudok képzelni, hogy vannak olyan őskövület önkéntesek, akik a jobb minőségű adománytápot, vagy kutyafekhelyet vagy ilyesmit hazaviszik a saját (mentett) kutyájuknak.
A Noé nagyon megválogatja, hogy kinek ad kutyát, és így is előfordul, hogy mellé nyúlnak. Elsőre én sem kaptam tőlük kutyát, aztán évekig kijárogattam, ismerkedtem, segítettem és lám, a mostani kutyám már tőlük van.
Nem hiszem, hogy pont a Noé lenne ilyen, de van sajnos ilyen menhely. Sok olyan is van, ahol minden kutyára azt mondják, hogy kedves aranyos.... csak vidd már el.
A mostani kutyánk is ilyen helyről van, az Együtt az állatokért közösségi akárhonnan. Konkrétan egy 3nm vacak helyen volt a kutyánk, 2-3 ivaros kannal összezárva. Kaptak egy marék vacak kajának nevezett valamit és tessék, lehet verekedni. Amikor pedig albi miatt utólag mégsem engedték, hogy hozzuk a kutyánkat magunkkal, kellett ideiglenesen hely. Gondoltuk írunk ennek a közösségnek, ha már egyszer onnan van a jószág. Ők szidtak minket össze-vissza, hogy milyen rohadt alakok vagyunk mi. Egy okosságra szó szerint emlékszek: " egy schnauzer ebbe bele is halhat". Konkrétan abba, hogy 2-3 hónapig nem lenne velünk...
Szóval én inkább ilyen menhelyekről tudok. Mindenütt vannak rosszakarók, de én reménykedek benne, hogy több a jóakaró. :)
Az illatos út nem menhely, hanem gyepmesteri telep. Ahol sokat javult a helyzet amúgy, csak nem szabad elfelejteni, hogy ők nem állatvédők, hanem egy állami feladatot látnak el. Ott nem mérlegelik, hogy ki lenne jó gazdi, nem részesítik előnyben a fajtamentőket, nem ivartalaníítanak, nem ellenőrzik a kutya sorsát, és állami pénzből tartják fent.
Ne keverjük ide.
Little Red!Akkor bocsi, én a a face-s oldalukon olvastam egy hozzászólásukban ezeket.
Mondjuk nem tudom mennyire van idejük utána ellenőrizgetni, hogy kihez kerültek a kutyusok, cicák, viszont tényleg jó ötlet lenne.
Egyébként sokkal szigorúbb törvények kellenének ide, mert nagyon felelőtlenek az emberek az állattartás tekintetében.S a büntetések sem visszariasztóak, már ha meg van tettes.
Ahonnan én hoztam a kutyámat (amit írtam az Együtt az állatokért), ott sem kötelező az ivartalanítás, ott is csak rátukmálják az emberre a jószágot ÉS nem ellenőriznek semmit.
Simán lehettem volna egy állatkínzó vagy szaporító is... -.-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!