(Engedelmes vizsga 1 szint) Mi az a csoportkerülés? És hogy csinálják? Hogy lehet megtanitani?

Tényleg nem írja a szabályzat, hogy melyik lábbal induljunk. Az már túlzás lenne :D
Vhol ezer évvel ezelőtt olvastam, hogy alapállásból kutyával együtt bal lábbal, kutya nélkül jobb lábbal induljunk, mert a kutya a hozzá közelebbi bal láb mozgását hamarabb észleli, mint a jobbot. Jobban tudatosul, hogy neki maradnia kell, ha a távolabbi láb mozog :)
Nekem nehéz volt megtanulni, jobb kezes lévén mindig jobb lábbal indultam. Engedelmes melóban már álmomban is tudom, hogy ballal indulok, hétköznapi szituban meg passz...ott mindegy :D
Tavaly tanultam, hogy addig rosszul csináltam. Nem a vezényszó kimondásával egy időben tanácsos elindulni, hanem kimondom a vezényszót, ezzel kutya rám hangolódik, majd 2-3 másodperc múlva indulok el. És tényleg beválik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!