(Engedelmes vizsga 1 szint) Mi az a csoportkerülés? És hogy csinálják? Hogy lehet megtanitani?
Nem egy suliban helytelenül tanítanak. Vagy elfelejtik mondani, vagy ők sem tudják mert nekik sem tanították meg.
Úgymint a póráz megfelelő használatát sem mondják el minden suliban. Minthogy azt sem szemrevételezik felállásnál, hogy a nyakörv és a póráz helyesen van e felrakva a kutyákra.
Attól függ, k99 vizsgarendszerben nincs jelentősége, h melyik lábbal lép ki az ember. IPO-nál, BH-nál van csak.
De ettől függetlenül tényleg jobb, a bal lábbal lép ki az ember, hiszen a kutya a lábhoz vezényszót egyébként is bal oldalhoz köti (kivéve persze, ha vki a jobb oldalra szoktatta, K99-ben ez választható, BH-nál, IPO-nál nem tudom). Szóval a lényeg, ha bal lábbal indulsz, az + segítség a kutyának is ill. eleve az első lépésnél sem marad le.
Értem. Hát ezt azért jó tudni. Köszi!
1-es voltam. Mondjuk k99-ben sem kéne, hogy mindegy legyen, mert hosszútávon végül is mindenki BH-ra, IPO-ra készül szerintem... szóval jó lenne, ha a tükörsulikban is rendesen tanítanák az alapokat és hogy mi miért ajánlott/jobb.
Akkor ebben én is tévedtem, azt hittem előírás :)
Anno a másik suliban nekünk is azt szolgalmazták, h bal lábbal induljunk, mert az a szabályos...
"Mondjuk k99-ben sem kéne, hogy mindegy legyen, mert hosszútávon végül is mindenki BH-ra, IPO-ra készül szerintem..."
Nem, a tükörsulikban jellemzően nem BH-ra vagy IPO-ra készülnek hosszú távon az emberek :)
tegnap 21:22
A kutyának mindenféleképp van ideje felkészülni, mert nem a vezényszóval egyidőben indultok, "lábhoz" 1..2... indulás. De a régi kutyások tudják, hogy mennyire nem mindegy melyik lábbal indulsz, már ha belegondolsz abba is, hogy a kutyák sokkal hamarabb olvasnak a testjelekből. Ennek az a különösen jó oldala, hogy megengedett a pályán, mig egy vállvonás, vagy fejbiccentés már segitségnek minősül, és pontot vonnak érte, A pózosoknál is alkalmazható, pl. az ültetés előtt az oldalát simogatod meg a kutyának, fektetés előtt a mellkasát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!