Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » (Engedelmes vizsga 1 szint)...

(Engedelmes vizsga 1 szint) Mi az a csoportkerülés? És hogy csinálják? Hogy lehet megtanitani?

Figyelt kérdés

2013. dec. 11. 17:29
1 2 3
 11/21 zsuzsabazsa ***** válasza:
54%

Nem egy suliban helytelenül tanítanak. Vagy elfelejtik mondani, vagy ők sem tudják mert nekik sem tanították meg.

Úgymint a póráz megfelelő használatát sem mondják el minden suliban. Minthogy azt sem szemrevételezik felállásnál, hogy a nyakörv és a póráz helyesen van e felrakva a kutyákra.

2013. dec. 11. 18:22
 12/21 anonim ***** válasza:
Hát ez sajnálatos :/
2013. dec. 11. 18:30
 13/21 anonim ***** válasza:

Attól függ, k99 vizsgarendszerben nincs jelentősége, h melyik lábbal lép ki az ember. IPO-nál, BH-nál van csak.

De ettől függetlenül tényleg jobb, a bal lábbal lép ki az ember, hiszen a kutya a lábhoz vezényszót egyébként is bal oldalhoz köti (kivéve persze, ha vki a jobb oldalra szoktatta, K99-ben ez választható, BH-nál, IPO-nál nem tudom). Szóval a lényeg, ha bal lábbal indulsz, az + segítség a kutyának is ill. eleve az első lépésnél sem marad le.

2013. dec. 11. 19:45
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
sehol nem irja a szabályzat, hogy melyik lábbal lépsz ki. a bal lábad a vezető láb. Amikor azzal lépsz ki, segitség a kutyának, hogy ő is indulhat. De pl. menet közben ültetésnél ugy jön ki az ülés, hogy a bal lábadra lépsz, és jobbal indulsz tovább, igy a kutya tudja, hogy ülve kell maradnia.
2013. dec. 11. 20:03
 15/21 anonim ***** válasza:
Bizony, nem előírás a bal lábas indulás. Nagyon sokan pl akár magas szintű versenyen sem ballal indulnak.
2013. dec. 11. 20:21
 16/21 anonim ***** válasza:

Értem. Hát ezt azért jó tudni. Köszi!

1-es voltam. Mondjuk k99-ben sem kéne, hogy mindegy legyen, mert hosszútávon végül is mindenki BH-ra, IPO-ra készül szerintem... szóval jó lenne, ha a tükörsulikban is rendesen tanítanák az alapokat és hogy mi miért ajánlott/jobb.

2013. dec. 11. 20:42
 17/21 anonim ***** válasza:
Egyre többen jobb lábbal lépnek először. Olyankor a bal láb mozdulásával van ideje a kutyának elindulni. Mivel az előírás a bal lábhoz rendeli a kutya helyzetét, így nem sok esély van akár pici késlekedésre sem.
2013. dec. 11. 21:22
 18/21 anonim ***** válasza:

Akkor ebben én is tévedtem, azt hittem előírás :)

Anno a másik suliban nekünk is azt szolgalmazták, h bal lábbal induljunk, mert az a szabályos...

2013. dec. 11. 21:45
 19/21 anonim ***** válasza:

"Mondjuk k99-ben sem kéne, hogy mindegy legyen, mert hosszútávon végül is mindenki BH-ra, IPO-ra készül szerintem..."

Nem, a tükörsulikban jellemzően nem BH-ra vagy IPO-ra készülnek hosszú távon az emberek :)

2013. dec. 11. 21:50
 20/21 anonim ***** válasza:

tegnap 21:22

A kutyának mindenféleképp van ideje felkészülni, mert nem a vezényszóval egyidőben indultok, "lábhoz" 1..2... indulás. De a régi kutyások tudják, hogy mennyire nem mindegy melyik lábbal indulsz, már ha belegondolsz abba is, hogy a kutyák sokkal hamarabb olvasnak a testjelekből. Ennek az a különösen jó oldala, hogy megengedett a pályán, mig egy vállvonás, vagy fejbiccentés már segitségnek minősül, és pontot vonnak érte, A pózosoknál is alkalmazható, pl. az ültetés előtt az oldalát simogatod meg a kutyának, fektetés előtt a mellkasát.

2013. dec. 12. 06:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!