Igaz az, hogy a kutyák evés után nem mozoghatnak (játék, séta)? Kicsi kutyáknál (yorkie)?
Én várni szoktam egy 5-10percet hogy egy kicsit emésszen, aztán leviszem sétálni.
Nekem bichon havanese van.
előző vagyok, bocsi a helyesírásért:
elpusztulhat
Köszi a válaszokat!
igen jó ötlet ez a 10 perc várás...XD
igen azt hallottam h belepusztulnak,mert összecsavarodik a belük:S
de hogy lehet ezt megelőzni?
Nem a mérettől függ, hanem a testfelépítéstől. Egyes fajtáknak elöl van a bélrendszere, gondolom a lágyékrészben nagyon keskeny kutyáknál. A tömzsiek testfelépítése más, ha rövidebb a lába, ha nem. Gondolj arra, h. egy magyar vizsla és egy német juhász közt mennyi különbség van, pedig mindegyik 30 kilós, nagy testű.
jól írta az egyik előző válaszoló, megtekerednek a belei, ha olyankor rohangál.
szia nekem is yorkim van ! viszont ha nem viszem le kaja utána akkor bepiszkít!
nekem amint evett a kutya kijön a konyhábol és már kakil is! igy leszoktam vinni rögtön!
Minden méretű kutyánál előfordulhat gyomorcsavarodás. Még nagyon ugrálnia sem kell ahhoz, hogy megtörténjen a baj. Nagyon veszélyes, és nagyon sok kutya nem éli túl, a gyors ellátás, kórházba juttatás, műtét ellenére sem.
Evés után minimum 1-2 óra pihenést kell biztosítani. Alapvető szabály, hogy előbb a séta, utána a kaja, nem fordítva. Tanácsos este etetni, mert addigra nyugszik el a család és a város zajai is (kevesebb járókelő, stb.)
Gyomorcsavarodás lehetséges elvileg. Ahhoz nem kell sok ész hogy az ember megértse, az étel órákig emésztődik a gyomorban, nem jut el 1-2 óra alatt a belekbe. Mitől csavarodhatnának meg ha nem változik az állapotuk vagyis nem kerül beléjük több étel??
Egyébként a gyomorcsavarodás sem gyakori jelenség. Én inkább együttérzésből nem mozgatom evés után a kutyámat, belegondolok nekem is milyen jól esik kaja után elnyújtózni és pihenni 1-2 órát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!