Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Igaz az, hogy a kutyák evés...

Igaz az, hogy a kutyák evés után nem mozoghatnak (játék, séta)? Kicsi kutyáknál (yorkie)?

Figyelt kérdés
Kicsi kutyáknál, hogy van ez, mert én csak nagy kutyáknál hallottam.
2009. nov. 23. 19:21
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Én várni szoktam egy 5-10percet hogy egy kicsit emésszen, aztán leviszem sétálni.

Nekem bichon havanese van.

2009. nov. 23. 19:30
 2/14 anonim ***** válasza:
azért nem szabad olyankor szaladgálniuk, meg ugrálniuk mert könnyen bélcsavarodást kapnak és elpusztzlnak
2009. nov. 23. 19:33
 3/14 anonim ***** válasza:

előző vagyok, bocsi a helyesírásért:

elpusztulhat

2009. nov. 23. 19:33
 4/14 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

igen jó ötlet ez a 10 perc várás...XD

igen azt hallottam h belepusztulnak,mert összecsavarodik a belük:S

de hogy lehet ezt megelőzni?

2009. nov. 23. 20:12
 5/14 anonim válasza:

Nem a mérettől függ, hanem a testfelépítéstől. Egyes fajtáknak elöl van a bélrendszere, gondolom a lágyékrészben nagyon keskeny kutyáknál. A tömzsiek testfelépítése más, ha rövidebb a lába, ha nem. Gondolj arra, h. egy magyar vizsla és egy német juhász közt mennyi különbség van, pedig mindegyik 30 kilós, nagy testű.

jól írta az egyik előző válaszoló, megtekerednek a belei, ha olyankor rohangál.

2009. nov. 23. 20:15
 6/14 anonim ***** válasza:
Nekem egy kerti mudim van, nem viszem sétálni kaja után, de a házat hevesen őrzi, tehát mozog. Lehet baj belőle? Bocsi, hogy nem válaszoltam a kérdésre, csak engem is régóta foglalkoztat ez a kérdés.
2009. nov. 23. 20:48
 7/14 anonim ***** válasza:
55%
úgy lehet megelőzni, hogy ha evett 1-2 óráig nem játszol vele hogy ne ugráljon, meg ha megoldható ne lépcsőzzön a kuyta
2009. nov. 23. 21:08
 8/14 anonim ***** válasza:

szia nekem is yorkim van ! viszont ha nem viszem le kaja utána akkor bepiszkít!

nekem amint evett a kutya kijön a konyhábol és már kakil is! igy leszoktam vinni rögtön!

2009. nov. 23. 21:12
 9/14 anonim ***** válasza:

Minden méretű kutyánál előfordulhat gyomorcsavarodás. Még nagyon ugrálnia sem kell ahhoz, hogy megtörténjen a baj. Nagyon veszélyes, és nagyon sok kutya nem éli túl, a gyors ellátás, kórházba juttatás, műtét ellenére sem.

Evés után minimum 1-2 óra pihenést kell biztosítani. Alapvető szabály, hogy előbb a séta, utána a kaja, nem fordítva. Tanácsos este etetni, mert addigra nyugszik el a család és a város zajai is (kevesebb járókelő, stb.)

2009. nov. 23. 23:10
 10/14 anonim ***** válasza:

Gyomorcsavarodás lehetséges elvileg. Ahhoz nem kell sok ész hogy az ember megértse, az étel órákig emésztődik a gyomorban, nem jut el 1-2 óra alatt a belekbe. Mitől csavarodhatnának meg ha nem változik az állapotuk vagyis nem kerül beléjük több étel??

Egyébként a gyomorcsavarodás sem gyakori jelenség. Én inkább együttérzésből nem mozgatom evés után a kutyámat, belegondolok nekem is milyen jól esik kaja után elnyújtózni és pihenni 1-2 órát.

2009. nov. 24. 13:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!