Szeretnék egy kiskutyát, de nem tudom milyen illene hozzám? Bővebben lent:
Sziasztok! Szeretnék egy kiskutyát, de nem tudom milyet. Egy 6 emeletes lakásban, legfelső szintjén lakunk (tégla+panel keverék az alapja), közelünkben több park is van. Társa egy Maine coon keverék cica lenne, aki 1 éves jelenleg. Próbálnék minnél többet lemenni vele parkba, nevelgetni és kirándulni menni, meg hasonló. Jelenleg még iskolába járok és kb. 8:00-14:00-ig egyedül lenne a cicával (általában, kivéve ha szüleim itthon maradnak 10 körülig) a lakásban. Fontos, hogy kis termetű legyen és ne legyen túlságosan aktív lélek :) Előre is köszönöm a válaszokat!
15/F
Én is már felnőtt kutyát javasolnék. Menhely is jó ötlet, de szerintem fajtamentőknél is érdeklődj (pl bichon fajtamentés). Terrier fajtákat nem javaslom, mivel nagy a mozgásigényük.
Még annyit, hogy ha mégis venni szeretnél és kölyköt, akkor most szólok, hogy ami előtt ott van, hogy "mini", azt ne vedd meg.
Fajtának gondolkodom, hogy ajánljam-e a mopszot, mert az kicsi is és nyugis is és nincs nagyon vadászösztöne, de az a baj, hogy érzékeny, kidülledő szemei vannak, ha össze talál veszni a cicával, lehet nagyobb baja lenne, mint más fajtának (de ez csak elmélet).
Elfelejtettem írni, hogy eddig Mopszot néztem, csak nagyon drágán lehet egy ilyen kutyushoz jutni :( Valószínűleg a menhely lesz a helyes megoldás... :)
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!