Olyan létezik hogy én nem szeretnék a kutya suliban a tanfolyamon részt venni hanem csak a vizsgára jelentkezni?
Attól függ mit szeretnél, csak vizsgázni mehetsz bármilyik k99 nyílt vizsganapra csak jelentkezni kell. (a jelentkezési díj változó ha jól tudom)
Ha a sulin szeretnél csinálni egyéb dolgokat is amik a alap és középfokú vizsgához kötöttek akkor meg le kell tenned (bár ez iskola függő is lehet)Ha a kutyád megfelelően szocializált és a kötődése is normális akkor elképzelhető hogy kihagyhatod az alapfokot.
Egyébként a legtöbb tanfolyamnak nem a vizsgára való felkészítés a lényege, hanem a szocializáció, a kötődés kialakítás, a megfelelő büntetési formák tanulása és használata, a különböző tanulási formák elsajátítása stbstb és csak ezek után jön fontossági sorrendben a vizsgára való felkészítés :)
Jah ezt tükör sulis szemmel mondom a többiről nem tudok nyilatkozni.
Azok a hét hetes tanfolyamok nagyon sokat számítanak a kutyás úton való elindulásban.. Egy E1-es meg egy Ü2-es vizsgáról beszélünk. Aki komolyan veszi az simán fel tud készülni rá rendesen.. Nekem mind2 kutyámmal 90% fölötti lett.
De mint már mondtam ezeken a tanfolyamokon nem a vizsgára való felkészülés a lényeg hanem a többi ezeknél jóval fontosabb információ, a szocializálás stb
Soha nem jártunk semmilyen suliba Argival, mégis többféle vizsgával rendelkezik ;) Otthon simán felkészültök és mehettek vizsgázni nyílt vizsga napon. Vizsgák kb. 2-3 ezer ft-ba kerülnek.
Egyébként nem is értem, minek kell egy tanfolyamon, ahol az engedelmesség LENNE a cél, ügyességi 2-es vizsgát tenni...semmi értelme :P
De az E1-es vizsgák is siralmasak, amiket eddig láttam...kutya végig szinte feszes pórázon megy, gazdira nem figyel, gazdi végig duruzsolja a vizsgát, kérleli, hogy üljön-feküdjön le...szánalmas, mikor ezekre kapnak 80+ pontokat...
TISZTELET A KIVÉTELNEK
Ez csak egy e1-es vizsga könyörgöm :D a birálat is építő jellegű később már nem ilyen elnéző..
Amúgy meg jártam hagyományos suliba is ahol a régi motorosok el se engedték a kutyát mert nem tudják :D Az iskola vezető kutyájánál az akkori babakutyám normálisabban viselkedett póráz nélkül.. de mindegy is
Az alap és a közép fok csak bevezetés semmi több. Egy prológus ha úgy tetszik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!