Miért eszik követ a kutyám?
Én sajnos nem tudom, hogy ez miért van, de azt tudom, hogy egy ismerősöm rottija annyi követ megevett (és csak későn vették észre) hogy emiatt el kellett altatni... Igaz, már 9 éves volt, de szerintem az annyira még nem sok. Mi akkor gondolkodtunk, hogy hogyan lehetne leszoktatni róla (persze a kora miatt sem lehetett volna könnyen nevelni) de arra gondoltunk, hogy valahol jól megmelegítünk követ és azt letesszük az udvarra. Talán ha egyszer kétszer megégeti a száját azt túléli, de a kőevést nem biztos...
Nem akartalak elkeseríteni!
Tényleg nem? Azt hittem már az én kutyám bolondult meg.
Csak én is attól félek, hogy valami szervi baja lesz tőle. Még kicsi csak 3 hónapos.
Az első vagyok...
Ha 3 hónapos gondolom hordod dokihoz szurikra. Ő mit mond???
Hát egy 3 hónapos kiskutyánál ez egyáltalán nem abnormális dolog! A kiskutyák mindent a szájukba vesznek, megrágnak, megráncigálnak (embereknél is a kisbaba a szájával "érzékel").
Minden egyes alkalommal szólj rá erőteljesen, hangosan, hogy nem szabad! Ne vedd ki a szájából, hanem ajánlj fel helyette egy jutalomfalatot, és közben tanítsd neki a "kérem szépen", "add oda" vezényszavakat.
1-2 hét alatt le tudod róla szoktatni. Légy következetes, soha ne hagyd neki, így nem alakul ki felnőtt korára ez a rossz szokása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!