Sok kistestű kutyát tartó miért használ hámot+flexit sétához, miközben a kutya neveletlen és sétálni sem tud?
azért megnézném, kedves utolsó, hogyan tartasz meg egy 70 kilós kutyát flexin, amikor egy másik kis agresszor flexis-hámos kistestű neki megy!
én is nagyon flexi ellenes vagyok, kérdésedre nem is tudok sok újat mondani.
Hehe, én kb. akkor fixálom csak le, mikor magamra kötöm...vagy útnál, hogy ne feszüljön állól helyzetben :)
Attól a hangtól viszont kiver a víz, mikor a fifikék gazdijai hirtelen befékezik...hátamon feláll tőle a szőr :O
"hogyan tartasz meg egy 70 kilós kutyát flexin, amikor egy másik kis agresszor flexis-hámos kistestű neki megy! "
Vmelyik nap láttam egy JÓL NEVELT moszkvai őrkutyát egy sztem 8 méteres óriási flexivel szűk járdán...ha nem volt más ember, szépen kiment a flexivel pár métert, útra esze ágában nem volt lemenni...ha jöttek emberek, gazdi kérésére megállt, gazdi meg fixálta a pórázt :)
Egyébként a flexi 10 kg-nál nehezebb kutya esetében sztem nem is alkalmas arra, hogy az ember 5-8 méterrel előrébb megállítsa...ugyebár a húzóerő ekkora távon már sokszorozódik ;) Múltkor pont egy hámos-flexis westie majdnem elrántott egy 70+ éves nénit :O
Mikor Argos hozzám került, első 2-3 napban flexivel mentünk, hogy el tudja intézni dolgát...aztán mikor a 3.-4. napban már kutyapajtik nélkül is elengedtem a Duna parton, váltottam fix pórázra :)
Hehe, én kb. akkor fixálom csak le, mikor magamra kötöm...vagy útnál, hogy ne feszüljön állól helyzetben :)
Attól a hangtól viszont kiver a víz, mikor a fifikék gazdijai hirtelen befékezik...hátamon feláll tőle a szőr :O
"hogyan tartasz meg egy 70 kilós kutyát flexin, amikor egy másik kis agresszor flexis-hámos kistestű neki megy! "
Vmelyik nap láttam egy JÓL NEVELT moszkvai őrkutyát egy sztem 8 méteres óriási flexivel szűk járdán...ha nem volt más ember, szépen kiment a flexivel pár métert, útra esze ágában nem volt lemenni...ha jöttek emberek, gazdi kérésére megállt, gazdi meg fixálta a pórázt :)
Egyébként a flexi 10 kg-nál nehezebb kutya esetében sztem nem is alkalmas arra, hogy az ember 5-8 méterrel előrébb megállítsa...ugyebár a húzóerő ekkora távon már sokszorozódik ;) Múltkor pont egy hámos-flexis westie majdnem elrántott egy 70+ éves nénit :O
Mikor Argos hozzám került, első 2-3 napban flexivel mentünk, hogy el tudja intézni dolgát...aztán mikor a 3.-4. napban már kutyapajtik nélkül is elengedtem a Duna parton, váltottam fix pórázra :)
'Nálam mindent vitt, mikor láttam, hogy egy csajszi 3 fehér kutyulit vitt 3 flexi pórázon :O persze soha nem sikerült adott kutya adott pórázát befékezni :D'
Az komoly koncentrációgyakorlat:D
Két amstaffot tartok, jól is néznék ki flexivel! :D
Bevallom, amikor először tüzelt a szukám, vettem neki egy 50+ kilós, hatalmas flexipórázt, hogy majd így nem kell elengedni, de szabadon mehet...Aha, lópikulát!Szerencsétlen kutyám beletekerte magát a madzagba, majd amikor kicsomagoltam belőle, láttam, hogy a mellső lábujjai közé csúszott az a vacak, és egy jókora nyílt sebet húzott az ujjai között.Azóta sem tudtam rájönni, hogy csinálta ezt. o.O Az én lábamat is vágta el már ilyen csodapóráz, nekem személy szerint marha kényelmetlen, ráadásul bűnronda.
Mindkettőnek vettem egy-egy 50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!