Lehet hogy ezzel a kölyökkel muszáj keménynek lenni?
Nos! Nekem 4 kutyám van és kutyákkal is dolgoztam...A tapasztalataim:
A kapun átlépés szabálya előtt ne ültesd le, hanem egyszerűen akadályozd azt, hogy ő menjen ki. A lábadda, tssékeld hátra ösztönösen, mert ez a te kiváltságed. Ez a kutyáknál természetes. Úgy csinálják, hogy a legdominánsabbat alapból előre engedik, mert megy. Nem ülnek le. Ezt ne feladatként élje meg, hanem legyen természetes. Ugyanis minden alkalommal nem fogod leültetni, ha egy kapun mentek ki, vagy bármilye szük helyen, ahol csak egyszerre egyikőtök fér át. Ugyanis ez erről szól, nem csak a tényleges kapuról. Tehát ez nem eladat, amit parancsra kell végeznie, hanem egy a tizsteletét eléd megnyilvánító jelenség, ami a kutyákban ösztönösen megvan.
Verni nem szabad. Soha egyik kutyámat sem vertem meg, nagyon nagy károkoat okozhat a kapcsolatotokban.
Egyszer etess egy nap, ne legyen előtte étel. Amid nem evett meg azonnal, azt vedd el előle.
Minden játékot te kezdeményezz (az elején, később ez lazilhat) és te irányíts és te ejezd be hamarabb. Legyen a lakásban lyan hely, ahová ő nem mehet be, mac csak engedéllyel, és onnan parancsra mindig ki kell mennie. Csinálj olyat, hogy labdázol, de őt nem hívosd játékra. Őrizd a labdát, ne add oda neki. Játs vele. Ha odajön és el akarja venni (rámoroghasu akár, lökd odébb őt, a tenyereddel, mintha ráharapnál gyorsan. Jelezd, hogy most te játszol e te játékoddal...Ezek mennek a kutyák között. Szólj, ha kérdésed van.
Szívesen!
Ahogy látom most Balatonalmádiban tartják az ovit, 1 hónappal ezelőtt még Veszprémben voltak. Valszeg attól függ a helyszín, h honnan van több érdeklődő! :)
Ez a suli félig-meddig mobil suli :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!