Bichon havanese vagy labrador?
Már kb. 1 éve nincs kutyusunk,ezért most elkezdtünk keresgélni kutyus ügyben. Aztmondátk anyukámék,hogy válasszak 1 kutyust,ami az enyém lesz, és majd Ők is.
Nekem a két kedvenc kutya fajtám a bichon havanese, és a labrador... Anyuék aztmondták,hogy inkább legyen a lbarador, mert egy "kis" kutya nem való semmire,inkább egy nagyobb testű,ami őrzi is a házat...Nemtudokk dönteni! :// Szerintetek? Írjatok légyzsi még mind a két fajtára vonatkozóan előnyöket,és hátrányokat! Köszii :)
Értem. Tehát van kb 300 ezretek csak kutya vételárra hogy rögtön kettőt szeretnétek? Ha igen akkor elnézést. De ezzel a hozzáállással nem igen ajánlom. Kutya nem csak házőrzésre való,labrador meg sokszor olyan természet előbb nyalja képen a betörőt mint megtámadná. Plusz egy mérgezett virsli,aztán volt egy kutyátok. Ha féltitek a házat ott a riasztó még kamerásat is lehet kapni,24 órás szolgálattal,ha riaszt rögtön kint vannak nálatok. És még olcsóbb is.
Plusz egy bichont nem rakhatsz ki a kertbe,egy nagyobb hó aztán el is lepné és megfagyna.
Inkább menhely ha annyira szeretnétek egy kutyát. Előzővel mi lett?
2 fajtatiszta kutya ára 300 ezert ft kb.
A labrador akkor őrzi a házat,ha cigánygyerek hullik az égből.
A bichon meg akkor se őrizné,ráadásul kitenni sem lehet.Nem mintha a labinak minden álma lenne kirekesztve élni a kertben.A labradorral sokat kell foglalkozni,pörgős kutyák,nem kerti dísznek valók.Napi séta,tanulás,játék.NAPONTA.
A bichon is hasonló,csak még kozmetikázni is kell.
Egyébként a menhelyen rengeteg kutya van,akik gazdira várnak.Inkább ott keresgéljetek.
:) Anyukádéknak mond meg, hogy a labrador nem fogja őrizni a házat.
Így bele a vakvilágba nem lehet előnyökről és hátrányokról beszélni kutyafajták esetében. Attól függ, mi előny és mi hátrány, hogy
1. mit vársz a kutyától
2. milyen körülmények között tartanátok a kutyát
Ha ezeket leírod, akkor tudunk bármit is mondani. Addig max. a levegőbe beszélhetünk.
Mindenképp menhelyről hoznánk,a labit,a bichont pedig az egyik ismerősünktől,mert ők megunták a kutyájukat -.-''
Az előző kutyusunk 12 évesen elpusztult,és ő is menhelyes volt... Természetesen kinti-benti tartásra gondultunk,mivel elég nagy a házunk,ès a kertünk. A sétával nem lenne gond,itt van pár utcával arébb az erdő,nagy park,kutyaiskola,és mi is rendszeresen járunk hosszabb túrákra. Eltartani eltudnánk... Tehát a kutyus 'megvételével' nem lennne gond,csak melyik legyen? Igazából szerintem ebből labi lesz ,ahogy olvastam máshol is: szeret kirándulni... :)
Mindkét fajta jó kirándulótárs, és egyik sem házőrző - a bichon viszont jó jelzőkutya lehet.
A bichon hátránya: nyírni kell, és kicsi - ez utóbbi miatt azért jó, ha viszel magaddal botot, mert sose lehet tudni.
A labrador hátránya: tudtommal hízékony kissé. Vagy nem tudom, én egy időben rengeteg túlsúlyos labit láttam. De nyilván mozgatni kell meg nem kell tömni.
Jó reggelt!
www.ebtelep.hu
Ők várják,hogy menj értük,mégpedig ma,mivel ma kifejezetten örökbefogadó nap van..
Persze minden nap lehet innen kutyát örökbe fogadni ,csak most kifejezetten meghirdetett örökbefogadó nap van ,mivel teltház van és jön a szilveszter ..petárdák stb.remélem nem kell magyarázni.
Kérlek,innen fogadjatok örökbe :)
Egy állatvédő.
Nálunk az utcában van egy bichon, aki kutyaajtón ki-be jár. Szerintem az ilyen kinti-benti megoldás a legeslegjobb minden kutyának.
A bichonnak annyi előnye van, hogy könnyebb megfürdetni (pl saras időben sima vízzel leöblíteni), és nem hullik a szőre.
Meg a labi vízi vadász, nagyon szereti a vizet, a pocsolyát. Ha elviszitek kutyastrandra, ez előny, ha bejön a házba, hátrány. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!