Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen a spániel munka?

Milyen a spániel munka?

Figyelt kérdés
A spánielemmel próbálgatunk apportozni, de őszintén nem sok mindent tudok róla.Valaki mesélne nekem erről?
2013. dec. 7. 21:15
 1/6 anonim ***** válasza:

A spániel vadász kutya alapvetően.Bár a mai vonalak már eltávolodtak a vadászattól.Az apportnak elvileg zsigerből mennie kéne,majdnem tanítás nélkül.

Szerintem a tenyésztő készségesen segít a tanításban,ha megkéred,illetve a kutyaiskolában is megtanuljátok az alapokat.Engedelmességre és egyébként is jó a suli.

2013. dec. 7. 21:34
 2/6 anonim ***** válasza:

Milyen spániel? Angol cocker?

Csak mert a különböző spánielek különböző típusú vadakra lettek specializálva. A cockert szalonkavadászatra használták (ezt a madarat ma már nem lehet vadászni tudtommal). Elvileg ösztönből kéne tudnia apportozni, de ha nem megy jól, akkor ajánlom a prey dummy-t.

2013. dec. 7. 21:51
 3/6 anonim ***** válasza:

Az jó, ha kiskorától "ahhoz szokik" hogy labdázás van, miegymás. Szerintem csak gyakorlás, hozzászokás kérdése, míg megszereti a kutyus.

A keverék kutyám zsigerből hozta vissza a labdát kicsinek, később az apportfát - ami nagyon jó eszköz szerintem - mostanában már a frizbit. :D

Én csak a magunk szórakoztatására csinálom vele ezt, így biztos van, aki többet tud mondani.

Mindenesetre mókás, főleg apportfával játszani vele. Olyan, mint egy kis súlyzó, pont az ő méretének felel meg.

Eldobom, mint egy "prédát" az ő feladata pedig az, hogy levadássza, visszahozza nekem. Labda után mindíg olyan kelekótyán fut, és a visszahozatal is bohókás. Apportfával viszont, talán a kialakítása miatt, nyílegyenesen jön vissza, szépen tartja.

2013. dec. 7. 22:14
 4/6 A kérdező kommentje:
Angol Cocker Spánielről van szó.:) Igazából benne volt, hogy eldobom és mindig visszahozta, csak gondoltam picit jobban belemerülnénk.
2013. dec. 7. 22:41
 5/6 anonim ***** válasza:

Az apportot lehet cifrázni:

1. nem rögtön rohan utána a kutya, hanem eldobod, vár, és vezényszóra hozza be

2. úgy hozza vissza, hogy leül veled szemben, és úgy veszed ki a szájából

3. akadályt teszel az útba, és azon át kell érte menni és visszahozni

De igazából, hogy az apporton kívül miket tudhat egy angol cocker... pl nem tudom, hogy állja-e a vadat. A specifikus dolgokról a tenyésztőt kérdezd, vagy a fajtaklubot. Mert lehet, hogy van valami szalonkavadászat-imitáció, vagy ha állja a vadat, akkor szoktak ilyen csalit csinálni fácántollból, és azzal így játszani (én kölyök vizslát láttam).

2013. dec. 7. 22:54
 6/6 anonim ***** válasza:

Na nézd, mit találtam:

[link]

Szóval ilyen. :) Izgalmas.

2013. dec. 7. 23:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!