Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Reggeltől estig ugat a 2...

Reggeltől estig ugat a 2 kutyám, szinte egymás ellen ugatnak! Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Már attól félünk, hogy a szomszédok feljelentenek. (kertes házban élünk).

Hogyan lehetne szabályozni, hogy ne ugassanak?

Legfőképpen hajnalban, és késő este.

2013. dec. 7. 21:15
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:

Kutya,tehát ugat,nyávogni nem tud.

Egyébként a fáradt kutya a jó kutya,szokták mondani.Ez annyit takar,hogyha estére kellőképp le vannak fárasztva,akkor aludni fognak és nem ugatni.

Napi szintű séta,legalább 1 óra.Sok-sok játék és agyi fárasztás.Naponta.

Így estére aludni fognak,mivel elfáradnak.Nem lesz erejük ugatni.

2013. dec. 7. 21:35
 2/26 anonim ***** válasza:
Sétáltatod őket eleget? (Nem kifogás hogy van kert!)
2013. dec. 7. 22:02
 3/26 anonim ***** válasza:

Milyen kutyák? Csak sok kutyát (pl az én mudijaimat) nem lehet annyira lefárasztani, hogy utána 8 óráig se kép, se hang - ill. lehetne, ha nem dolgoznék, nem tanulnék, hanem egész nap futtatnám és tanítanám őket. xD

Persze, az nagyon fontos, hogy a kutyák ne feszüljenek szét a felgyülemlett energiától, de önmagában kevés.

Ami fontos, hogy értsék meg, hogy nem örültök neki, hogy ugatnak. Sőt, kifejezetten nem tetszik nektek.

Tehát levezetitek mozgással, játékkal, sétával, kis tanulással az energiákat. Aztán, mikor ugatni kezdenek, fegyelmezitek őket. Az, hogy milyen módszerre van szükség, a kutyák habitusától függ. Enyémeknek pl az is elég volt nyáron szüleimnél, hogy párom hajnalban felbődült egy "kusslegyenmár" erejéig (mert egyébként ők lakásban vannak). De lehet nektek több kell.

Ha pedig megvan a hatás (=a kutyák elhallgatnak), akkor rögtön szóbeli, kedves dicséret.

Van egy másik módszer, amit nekünk is ajánlottak, csak még nem tudtuk kivitelezni, mert beteg voltam, itthon meg nem akartam gyakorolni. De ez lehet, hogy ilyesmire nem annyira jó, mert ez nem nevelés, inkább tanítás. Nekünk a stresszes helyzetben való csipogás ellen ajánlották. Két lépésből áll:

1. Megtanítod a kutyának az "ugat" parancsot

2. Ha már tud parancsra ugatni, akkor megtanítod neki a "csönd" parancsot.

Ez kertben biztos nehezebb. Mi a két szobás lakásban csak annyit tettünk, hogy mikor először hajnalban ugatott a kutya, párom félálomban hozzávágott valami kezébe esőt (asszem egy kispárnát), és aztán soha többet nem ugatott éjjel, hajnalban.

2013. dec. 7. 22:05
 4/26 A kérdező kommentje:

Egyáltalán nem futtatom őket, mert nincs rá idő.

Csak enni adok nekik, mert nincs rá több időm. Nagyon sajnálom őket.

Olyan megoldás nincsen, hogy lefárasztás nélkül elhallgassanak?

2013. dec. 7. 22:21
 5/26 A kérdező kommentje:

Utolsó válaszoló: köszi szépen, de sajnos a mi szavunknak semmilyen hatása nincsen. Még az apukámnak sem, hiába ordít rájuk.

Mintha nem fognák fel. Megütni meg nem akarom őket.

Egyébként nem kamu, de border collie és golden retrieverem van.

2013. dec. 7. 22:24
 6/26 anonim ***** válasza:
85%

Hát én is sajnálom őket. Ezek mind nagyon foglalkozásigényes kutyák. Szerencsétlenek azért ugatnak, mert nincs más, biztos megőrülnének különben, ha nem ugatnának.

Én azt javaslom, kezdj el nekik olyan gazdit keresni, aki foglalkozna is velük. Ajándékozd el őket. Kérj segítséget fajtamentőktől (bordernek és retrivernek is van), hogy hirdessék meg a kutyáidat.

2013. dec. 7. 22:27
 7/26 A kérdező kommentje:

Na ezt még legrosszabb álmomban sem, hogy én megváljak tőlük! Már hozzánk vannak nőve. Nem tudnék megválni tőlük.

Csak ez az egy megoldás van? Mert szerintem ők nem szenvednek, mert megvan mindenük, nagyon jókat kapnak enni. Csak sajnos nem mozognak.

2013. dec. 7. 22:33
 8/26 anonim ***** válasza:
67%
Ajándékozd el őket minél hamarabb. :( Vagy foglalkozol a kutyákkal, vagy nem kell kutya. Apád meg ne ordibáljon velük, ha csak ennyire képes.
2013. dec. 7. 22:33
 9/26 A kérdező kommentje:

Ne sértegesd apámat, már ne is haragudj, nem ismerjük egymást.

Ő azért ordít, mert nem hallgatnak rá és már mérgében ordít, mert ugatnak.

Sokszor aludni sem tudunk.

Úgyhogy nem tud mást tenni, ne sértegesd. Köszönöm!

2013. dec. 7. 22:36
 10/26 anonim ***** válasza:
67%

De. Szenvednek. Ha nem szenvednének, akkor nem az lenne a legfőbb szórakozásuk, hogy egymás ellen ugatnak. A border és a golden is munkakutyák. Emberközpontú kutyák, akiknek munka kell. A kutya nem képes értékelni azt, hogy milyen kaját kap, neki nem ez az első, értsd meg.

Sőt, biztosíthatlak, hogy nincsenek annyira hozzátok nőve, mint szeretnéd. Valószínűleg egy olyan gazdával, aki foglalkozna velük, kb egy hét alatt elfelejtenének titeket. Tudom, hogy fáj ez a gondolat, de ha nincs időd, ne tarts kutyát, és főleg ne munkakutyákat.

2013. dec. 7. 22:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!