Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Pár trükkel kapcsolatban...

Pár trükkel kapcsolatban lenne kérdésem. Milyen módon lehet megtanítani ezeket?

Figyelt kérdés
Gondolok: a beszélj(ugatás), bukfenc, pitizzre. És méf a fekszik, csak úgy megy, ha a kezemet eléteszem a földre, simán vezényszóval nem hajlandó lefeküdni mindig.

2013. dec. 7. 16:34
 1/6 anonim ***** válasza:

Hát, azt nem tudom most megmondani az ugatásra, bukfencre hogyan kell megtanulni, mert az én kutyám magától tanulta meg.A pitit úgy tanítottam meg neki, hogy leültettem őt, behajlítottam a lábamat egy kicsit, majd mondtam ugrik.Sokszor gyakoroltam most vele, most pedig azt próbálom megtanítani neki, hogy magától is tudja.

Szerintem vegyél a kezedbe jutalomfalatot, mond neki hogy fekszik, és ameddig nem csinálja meg nincs kaja. :)

2013. dec. 7. 17:19
 2/6 anonim ***** válasza:
Ugatás: tartsd előtte a jutifalatot úgy hogy lássa, egy idő után annyi feszültség lesz benne, hogy csak ugatással tudja leadni magából. amikor ugatott azonnal mond a parancsot és add oda neki. De csak ha tényleg ugat, nem ilyen semmivel egyenlő kijövő hangokra.
2013. dec. 7. 18:47
 3/6 anonim ***** válasza:
Bukfenc: fektesd hasra, fogd meg a lábát fordítsd át a másik oldalára közben mondjad a parancsszót és jutalmazd meg.
2013. dec. 7. 18:49
 4/6 anonim ***** válasza:

Fekszik: eleinte csak így szokta csinálni, utána mond el egyszer ha nem csinálja meg, másodszor is mond de akkor már mutass is a földre. 3 * semmiképp se mond neki. Idővel belejön.

Pitizz nem tom soha nem tanítottam meg rá.

2013. dec. 7. 18:50
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

A fekvés nálunk is sokáig csak úgy ment, hogy előtte guggolva letettem a földre a kezemet, benne a falattal, de szépen fokozatosan eljutottunk addig, hogy állva a földre mutatok és simán lefeküdt, mikor ez már elég jól ment, akkor a kézjel után (mikor biztos voltam benne, hogy le fog feküdni) rögtön mondtam a vezényszót is, a kézjel pedig egyre kisebb lett, míg végül csak vezényszóra is képes lett lefeküdni, de ez hosszú folyamat volt, több hónap, bár hozzá kell tenni, hogy ez esetünkben leginkább az önbizalomhiány miatt tartott ilyen sokáig, ma már 2-3 alkalom elég hogy megtanuljon egy új trükköt akár kézjellel, akár vezényszóval :)

A pitizést én úgy tanítanám, hogy leültetem és éppen a feje fölé tartom a jutifalatot, hogy egy kicsit nyújtóznia kelljen érte, mindig egy kicsit magasabbra, míg végül az első lábait is elemeli a földről.

2013. dec. 11. 00:37
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a hasznos kommentet!
2013. dec. 12. 18:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!