Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egy kutyát hogy lehet megtanít...

Egy kutyát hogy lehet megtanítani arra hogy pl pacsirta adjon hemperegjen, vissza hozzon valamit amit eldobok, üljön, feküdjön stb?

Figyelt kérdés
2013. nov. 7. 17:25
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem tud pacsirtává válni. Sorry.
2013. nov. 7. 17:27
 2/4 A kérdező kommentje:
Jaj ezerbocsánat mindenkitől rosszul írtam úgy értem pacsit adjon
2013. nov. 7. 17:31
 3/4 anonim ***** válasza:

pacsi: vegyél egy falatot a kezedbe, zárd össze a markod. kis idő után ha a mancsával elkezdi piszkálni, add oda neki. ha nem piszkál, akkor vedd a mancsát a kezedbe, mondd a vezényszót és dicsérd meg, kapjon jutalmat. majd szép lassan rájön, hogy mit szeretnél.

ül: a feje felett tarts falatot, és kezd el hátrafelé húzni. erre le fog ülni, mivel úgy kényelmesebb követni a falatot. ha nem megy picit lenyomhatod a fenekét. ha leül dicséret+jutalom.

fekszik: a kutya üljön veled szembe. tegyél le közvetlen elé egy falatot, és kezdd el magad felé húzni. hagyd előtte hogy megszagolja. ha jól megy követni fogja az orrával, és lefekszik. ha nem megy kicsit megnyomhatod lefele a majánál hogy biztasd. ha lefekszik megint jutalom, dicséret.

ennyit tudok, remélem tudtam segíteni valamennyit :)

2013. nov. 7. 17:37
 4/4 anonim ***** válasza:
Az, hogy vissza hozza amit eldobsz nagyban befolyásolja az is, hogy mennyire van zsákmányösztön a kutyádban. Sok kutyának eldobhatsz akármit, nem fogja érdekelni. Nálunk a madzagos labda vált be nagyon. Soha ne legyen előtte, tartsd elzárva, ettől sokkal értékesebb lesz a szemében. A játékot pedig mindig te fejezd be amikor már a legjobban be van pörögve, így nem is fog ráunni. Azt pedig úgy gyakorolhatod vele, hogy vissza is hozza, hogy jutalomfalatért "elcseréled" vele a labdát, ehhez érdemes egy parancsszót is társítani, én pl erre a célra használom az "ereszd" parancsot, ami más esetben is elég hasznos tud lenni :)
2013. nov. 8. 09:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!