Milyen kutyát ajánlotok egy bolond embernek?
Most döntsd el: bolond az ember, vagy vicceskedő?
Az a baj, hogy a kutyatartásban van pár dolog, amit komolyan kell venni. Nem baj, ha laza vagy, de ha bizonyos dolgokat csak úgy elviccelsz, akkor az ártalmas lehet a kapcsolatotokra (s ezáltal a közös életetek minőségére is).
A "poénos kutyafajta" kifejezést nem igazán értem. :) Szerintem azt vedd számításba, hogy mennyi mozgást, tanulást és helyet tudnál neki biztosítani, utaztatnád-e, milyen és mekkora járműben, gondot okoz-e a porszívózás, egyáltalán lakásba lenne vagy kertbe...
Border?Komoly?????? Ne, azt ne.
Szerintem az, hogy mennyire bohókás egy kutya, sokban függ a neveléstől, a játéktól. Meg nem a kinézetén múlik, hanem a jellemétől.
Vannak persze szertelenebb fajták, mint amilyen a magyar vizsla.
Vannak érdekes külleműek, mint a kínai kopasz kutya (kezdőknek is nagyon jó fajta).
Amelyik fajtáról sok tartó esetében hallottam, hogy kifejezetten jópofa kutyák, akik érdekesen látják a világot, és ezért gyakran viccesek, az a mopsz. Szintén jó kezdőknek is, kis mozgásigénnyel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!