Tényleg bolond fajta a Dalmata?
nagyon egyszerű. elmész egy kiállításra, keresel pár tenyésztőt és megkérdezed tőlük
vagy megkeresed a dalmata fajtamentést, esetleg el is mész megnézni hogy na milyen is a dalmata élőben és mindjárt meg is tudod
Szia!
Nekem dalmatám van, 7éves kan. Teljesen normális, kedves, játékos. Egy nagy hibája van hogy agresszív a kan kutyákkal, de KIHANGSÚLYOZOM ez nem miatta van, hanem mert elrontottam a nevelését (első kutya, és nem lett időben szocializálva) De ez bármelyik fajtánál probléma akinek el lett rontva a nevelése! Én ajánlani tudom, ráadásul a dalmata mentésnek most rengeteg kutyája van, mert tegnap éjjel mentettek 19 kutyát! Befogadhatsz ideiglenesbe is és megtapasztalod milyenek, de úgyse lehet nekik ellenállni!
Nekünk volt. Az első években kicsit szeleburdi, de én úgy gondolom, hogy az első két évben minden kutya kicsit bolondos. Ez legalábbis az én tapasztalatom. Ha csak a német juhászunkat veszem példának, sosem jött meg igazán az esze. Valamiben okos volt, valamiben viszont nem tudtuk megnevelni.
A dalmatánk viszont mikor kinőtte a gyerekkorát, akkor egy igazi családtaggá vált. Aranyos, családszerető, kis huncuttá változott, akit imádtunk. Mikor elment, megfogadtam, hogy nekem legközelebb is ilyen kutya kell. Mivel egyszerre volt a német juhásszal, most sajna ő is elpusztult fél éve, itt az ideje, hogy újra dalmatánk legyen. Már le is van foglalva. Jövő hónapban már jön hozzánk.. :)
Bevállaltad?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!