Van itt olyan, aki meghajtotta a kutyáját?
Addig is vedd észre, és kezdj el dolgozni azokon a pontokon, ahol még tiéd lehetne az irányítás, de valamiért mégis kicsúszik. Apróságokra gondolj, mikor kiadsz valamilyen utasítást, majd ráhagyod. Azokon a pontokon dolgozz, ahol a legkönnyebben érsz el eredményt. A viszonyotok úgyis a hétköznapi apróságokon múlik. Ha azt rendbe teszed, a büdös életben nem lesz szükséged meghajtásra.
Vannak akik úgy élnek együtt a kutyájukkal, hogy a hétköznapokban folyamatosan csúszik ki a kezükből, aztán egy durva büntetéssel időnként visszarántják, de ezt kövezetlenségnek hívják, és rémesen frusztráló a kutyának.
A tűz-víz technikát viszonylag kis kockázattal alkalmazhatod.
Ha nem működik, ne csináld, ilyen egyszerű, különösen ennél a kioldásos témánál. Akkor oldhatod ki azonnal, ha megérti, hogy ez nem egy "most hagyd abba" tiltás, hanem egy "ezt ne csináld" tiltás. Idővel kitapasztalod, hogy mikor engedhetsz és mikor nem.
De persze az is lehet, hogy rosszul csinálod. Említettem már ugye, hogy keress szakembert, aki látja is, hogy mit meg hogyan csinálsz és arra mit reagál a kutya, mert az úgy esetleg hatékonyabb lesz, mintha itt tippelgetünk, de nem látjuk, és te sem veszed észre magadon a hibáidat, amíg véletlenül rá nem kérdezünk? :)
szia!
A múltkor, mikor hazamentem, elhatároztam, hogy Frontline-t teszek Csilire, mert bolhaallergiás, és muszáj gyakrabban védekezni a vérszívók ellen.
Csili meg úgy gondolta, hogy ha már kinn vagyok, játszunk egyet. Nem értettünk egyet a sorrendben.
Csili: játék, utána Frontline.
én: Frontline, utána játék.
És bizony addig mentem szembe vele az udvaron, ameddig meg nem állt. Nem hiszem, hogy maradandó következménye lett volna, nem lehet az, amit ő akar.
Ez meghajtásnak minősül?
Azzal meg nem értek egyet, hogy ehhez segítség kellene. Ha valaki 2 hónapos korától nevel egy állatot, nehogy már ne merjen vele AKÁRMIT megtenni...Az már elég baj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!