Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van itt olyan, aki meghajtotta...

Van itt olyan, aki meghajtotta a kutyáját?

Figyelt kérdés
A büntetési módszerről beszélek, egy ismerősöm a Népszigeti kutyaiskolába járt, ott tanulták és mesélt róla, hogy milyen hatásos. Egyedül persze nem fognék bele, hanem kérném az ismerősöm segítségét. Valóban hatásos?
2013. dec. 6. 13:37
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Nem bízok senki szavában teljesen, ezért gondoltam hogy meghallgatom más tapasztalatait. Vagy ti csak egy embertől szoktatok érdeklődni és minden szavát szentírásnak veszitek? Én szeretek több véleményt meghallgatni. Kutyasulira most nincs pénzem, tudom most jön hogy rossz gazda vagyok, de a kutyát szeretném addig is nevelni. Ha majd lesz, elmegyek vele iskoláa, de addig sem lehet mindent ráhagyni.
2013. dec. 6. 17:51
 12/18 anonim ***** válasza:

Addig is vedd észre, és kezdj el dolgozni azokon a pontokon, ahol még tiéd lehetne az irányítás, de valamiért mégis kicsúszik. Apróságokra gondolj, mikor kiadsz valamilyen utasítást, majd ráhagyod. Azokon a pontokon dolgozz, ahol a legkönnyebben érsz el eredményt. A viszonyotok úgyis a hétköznapi apróságokon múlik. Ha azt rendbe teszed, a büdös életben nem lesz szükséged meghajtásra.

Vannak akik úgy élnek együtt a kutyájukkal, hogy a hétköznapokban folyamatosan csúszik ki a kezükből, aztán egy durva büntetéssel időnként visszarántják, de ezt kövezetlenségnek hívják, és rémesen frusztráló a kutyának.

A tűz-víz technikát viszonylag kis kockázattal alkalmazhatod.

2013. dec. 6. 18:00
 13/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat, igyekezni fogok így cselekedni. A tűz-víz technika az az, mikor a kutyát erélyesen letiltom, majd dícsérem? Ezt csináltam, csak azzal van gond, hogy ahogy dícsérem, újra elkezdi a rosszaságot csinálni. Valamit rosszul csinálok?
2013. dec. 6. 19:54
 14/18 A kérdező kommentje:
Meg az is érdekelne, hogy akkor mikor van szükség erre a büntetési formára? Úgy értem, milyen kutyáknál? Vagy nincs is rá egyáltalán szükség?
2013. dec. 6. 19:57
 15/18 anonim ***** válasza:

Ha nem működik, ne csináld, ilyen egyszerű, különösen ennél a kioldásos témánál. Akkor oldhatod ki azonnal, ha megérti, hogy ez nem egy "most hagyd abba" tiltás, hanem egy "ezt ne csináld" tiltás. Idővel kitapasztalod, hogy mikor engedhetsz és mikor nem.

De persze az is lehet, hogy rosszul csinálod. Említettem már ugye, hogy keress szakembert, aki látja is, hogy mit meg hogyan csinálsz és arra mit reagál a kutya, mert az úgy esetleg hatékonyabb lesz, mintha itt tippelgetünk, de nem látjuk, és te sem veszed észre magadon a hibáidat, amíg véletlenül rá nem kérdezünk? :)

2013. dec. 6. 23:02
 16/18 anonim ***** válasza:
52%

szia!

A múltkor, mikor hazamentem, elhatároztam, hogy Frontline-t teszek Csilire, mert bolhaallergiás, és muszáj gyakrabban védekezni a vérszívók ellen.

Csili meg úgy gondolta, hogy ha már kinn vagyok, játszunk egyet. Nem értettünk egyet a sorrendben.

Csili: játék, utána Frontline.

én: Frontline, utána játék.

És bizony addig mentem szembe vele az udvaron, ameddig meg nem állt. Nem hiszem, hogy maradandó következménye lett volna, nem lehet az, amit ő akar.

Ez meghajtásnak minősül?

Azzal meg nem értek egyet, hogy ehhez segítség kellene. Ha valaki 2 hónapos korától nevel egy állatot, nehogy már ne merjen vele AKÁRMIT megtenni...Az már elég baj!

2014. jan. 4. 11:28
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem minősül meghajtásnak, ez csak egy fenyegető viselkedés. A meghajtás addig tart, míg a kutya össze nem omlik. Nem addig, míg úgy tesz, mintha összeomlana, hanem amíg tényleg összeomlik. Ilyenkor azt hitetem el a kutyával, hogy ebben a falkában, mellettem neki nincs maradása többé. És ez van, hogy másfél-két óra, és kőkemény mentális és fizikai felkészültséget igényel. És abban teljesen igazad van, hogy ey olyan kutyánál, akit legalább aránylag normálisan neveltek kis korától, ilyesminek fel sem kellene merülnie.
2014. jan. 4. 11:41
 18/18 anonim ***** válasza:
"Csak akkor szólalj meg, ha biztosan tudod, hogy amit mondani akarsz, az szebb, mint a csend!"
2014. jan. 4. 14:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!