Leonbergi, újfunlandi és tibeti masztiff etetése mennyibe kerül havonta, ha főleg házikoszttal etetjük?
jajjj dehogy jön ki...ne legyetek bolondok...nálunk egy 10 kg-os kutya jön ki kb 8000ből, nem top kategóriás táppal.
Két kutyusunk van, a kettő együtt nincs hetven kg, az egyik 30 a másik 10, és így 10-12 000 a kajájuk.
Okosan kell vásárolni. Piacon 150-250Ft között van a baromfi (farhát, nyak, fej, szárnyvég) kilója. Ha 250ft-al számolom, akkor is 7500Ft-ra jön ki + hozzá 2500-ból megvan a kiegészítő és akkor havi 10ezerből megvan egy kutya.
Ha ugyanezt 150Ft-al számolom, akkor már csak 7000Ft ez az összeg.
Persze néha ki lehet fogni még olcsóbban, vagy össze kell haverkodni a hentesekkel. Én speciál 40-80Ft között veszem a húst és így 3 nagytestű kutyát (magyar agár, leonbergi, komondor) etetünk havi 5000-1000Ft-ból.
Ja csak éppen a nyak, a farhát, a fej, és a szárnyvég az nem hús.
ha kb 70 kilósnak vesszük a kutyát akkor BARF étrend szerint kb 1,5 kiló napi koszt kell neki. Fél kiló tiszta hús, fél kiló csontos hús, fél kiló zöldség.
Én mondjuk a vadat veszem 300-ért a csontos húst 200 körül a zöldség 150 körül. Azaz a napi kajája kijön 325 Ft-ból. Ezt 30 nappal felszorzod: 9750.- Azaz ha olcsó húsforrást tudsz akkor megvan a 10 000-ből. Felső határ a csillagos ég.
Ez nem egészen igaz. Valóban kevesebb rajta a hús, viszont cserébe a csirke zsíros és a kutyának a zsír adja az energiát. Sokan pont azért nem etetnek csirkével, mert elhíznak tőle a keveset mozgatott kutyáik. Az enyémek eleget mozognak, így nincs hízés csirkével sem. Mellette pedig kapnak kacsát, libát, pulykát is.
A fej pedig az agyvelő miatt nagyon is jó táplálék. Ráadásul a fogakat, állkapocsizmokat is karban tartja.
Ismerek olyat, aki halfeldolgozó üzemből szerzi a kaját, az is nagyon jó táplálék, hatalmasak és gyönyörűek a kutyái.
kutyaknak hazi kosztot egyetlen allatorvos sem javasol
ha azt szeretned, hogy kutyad egeszseges es hosszu eletu legye akkor tappal eteted
Ami persze butaság. A tápok (még a prémium tápok is) nem tartalmaznak nagy mennyiségű húst, hanem szőr, toll, csont, csontliszt, csőr, bőr összedarálva, préselve. Az ilyen chappy, darling, friskees nevű moslékokról pedig jobb nem is beszélni.
A házikoszt, ha normálisan van összeállítva, nem pedig valóban a maradék, akkor egészségesebb, mint a tápok többsége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!