Milyen módszerrel lehet megállapítani egy szuka kutyusról, hogy van- e ivartalanítva?
Augusztus végén hoztuk ki a menhelyről, ahol pedig azt mondták, május óta van náluk. Kérdeztem, hogy tudják-e, mikor tüzelt, azt mondták, náluk elvileg nem. Mostmár kezd gyanús lenni... Bár elmondásuk alapján, ahonnan bekerült, biztosan nem foglalkoztak ilyesmivel.
Visszük dokihoz, de érdekel addig is,hogyan tudják kideríteni... Csak ultrahanggal, vagy esetleg tapintással is?
Az én kutyám ivartalanított, vidéken műtötték jópár éve.
Aztán 3 éve a Lehel úton hasi ultrahangot csináltattam neki, doki sorolja, hogy most épp mit látok, egyszercsak mondja, hogy itt a méhe. Micsoda?? Mondtam, hogy ivartalanított, és tudtommal a méhét is kivették. Elég sokáig nézte, aztán mondta, hogy lehet, hogy csonkot nagyra hagyták, és ezért nem lehet biztosra megállapítani.
De gondolom a petefészkeket egyértelműen lehet látni, hogy megvannak e. Tehát ultrahanggal meg tudod nézetni.
Off: ha csináltatsz neki egy hasi ultrahangot, akkor csináltass egy szív uh-t is, mert az is elég fontos. A kettő együtt olyan 9000 körül van a Lehel úton.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!