Szobatisztaság ha csak 4x tudom levinni?
Hát megmondom a frankót, nem volt a legjobb ötlet egy ilyen pici kutyát beszerezni.
Egy ilyen pici kölyök még nem tudja tartani 8 órán keresztül. Általában ébredés, játék és etetés után szoktak pisilni. De mivel sokat alszanak, sokszor pisilnek. Azt szokták mondani, hogy 2-3 óránként ki kell vinni őket. Ez a gyakorlatban nálam úgy nézett ki, hogy mint amit említettem, ébredés, játék és etetés után levittem. Még éjszaka is le kell vinni!
A szobatisztaságra nevelés az hosszadalmas dolog. Vannak olyan kutyák, amik csak 1-másfél éves korukra lesznek teljesen szobatiszták.
És mint ahogy írtad, mozgáskorlátozott az apukád, lehet hogy ezzel a dologgal nagyon mellélőttetek, mert gondolom feltakarítani sem tud utána. A kutyusban az fog tudatosulni, hogy lehet bárhova, bármit.
Szerintem sokkal jobban jártok és a kutyus is, ha visszaviszitek a tenyésztőhöz és inkább kihoztok egy más felnőtt menhelyi keveréket, akinek már ismerik a habitusát és már szobatiszta.
Valószínűleg megtanulja, de csak nagyon sokára, illetve esélyes hogy mindenhol üríteni fog, kint is bent is. Mellesleg neki elég nagy szenvedés ez, mivel ugye nem buliból pisil be, nem szeret a saját élőhelyére piszkítani.
Miért nem hoztatok ki menhelyről egy idősebb kutyát aki már szobatiszta? Mozgáskorlátozott embernek sokkal jobb lett volna, mivel egy kiskutyával jóval többet kell foglalkozni, és nem lesz elég neki 4X 10 perc, egy kutya több órát elvesz/nap, főleg ha kicsi, tanítani kell, szocializálni, más kutyákkal játszana, bandázna, sokat mozog... Jobban jártatok volna egy idősebb kutyával, dehát már mindegy ugyebár.
Lakásban van tartva?
Most látom csak, hogy labrador. Nagytestű, tényleg nem lesz elég neki a napi 4X 10-15 perc, sokat kell vele mozogni, szaladgálni, stb... Fel vagytok erre készülve? Ha nem tudja levezetni a fölös energiákat, akkor csak rombolni fog, jól mondták előttem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!