Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek akkor is legyen...

Szerintetek akkor is legyen kutyám, ha ezt a barátnőm nem javasolja?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretnék egy kiskutyát, már régi vágyam, de a barátnőm erről nem tudott. Egyszer pedig a nagymamájának a kutyájával sétáltunk egész nap: erdőbe, a városba és sok-sok helyen. A barátnőm pedig azt mondta: Hát, neked ne legyen kutyád! (ő nem tudta, hogy én vágyok rá) Ezt úgy magyarázta meg, hogy nem merem megrántani a pórázát, félek tőle, hogy baja lesz, és így nem tudom "megnevelni". Mit tegyek?

2013. dec. 2. 18:47
 1/10 anonim ***** válasza:
17%
barátnődnek igaza van
2013. dec. 2. 19:01
 2/10 anonim ***** válasza:
50%

Hát így tényleg ne legyen. A kutyatartáshoz határozottság kell. Felsorolok pár dolgot, kérlek válaszolj rá, hogy ezeket be tudod-e tartani, mindig, minden alkalommal:

-Hazamész, nem foglalkozol a kutyával 10 percig, hiába örül neked, csinál bármit.

-Kunyerál, néz rád a kis cukimuki szemecskéivel, könyörög, sír, nyüszög, de te egy falatot sem adsz, soha.

-Megpróbálja meghágni a lábadat, és te nem könyörögsz neki, nem kéred, hogy hagyja abba, hanem arrébb lököd/"rúgod" és közben villogtatod a szemed.

-Szart/eldobott kaját eszik séta közben, elkapod a grabancát és megrángatod.

-Ha odamegy hozzád, és piszkál, bökdös a fejével, hogy simogasd már, játssz vele, foglalkozz vele, elküldöd.

-Ha séta közben húz, rángat, te elindulsz a másik irányba. Dobbantasz elé a lábaddal, megrántod a pórázt, ha szakember által indokolt, még fojtót is raksz rá.

Ezeket betudod tartani?

2013. dec. 2. 19:03
 3/10 anonim ***** válasza:
60%
Ha csak ennyiről van szó, akkor szerintem szó sincs arról, hogy ne tudnád a kutyát megnevelni. Mivel még nem volt kutyád, így nincs vele tapasztalatod, ennyi az egész. Egy idő után belejössz, és ügyesen tudod majd sétáltatni. Nekünk a párommal van kutyánk, és rengeteg idő és tapasztalat kellett, mire eljutottunk oda, hogy kitanultuk a kutyatartás és -nevelés csínját-bínját. Szerencsére senkire sem hallgattunk, aki azt mondta, ne legyen kutyánk! :) Annyi örömet és szeretetet kaptunk/kapunk tőle folyamatosan! Inkább azokat a szempontokat mérlegeld, hogy lesz-e elég időd foglalkozni vele, tudod-e majd rendszeresen sétáltatni, és hajlandó vagy-e róla gondoskodni akár több mint 15 éven át? Még akkor is, ha megváltoznak az életkörülményeid (megházasodsz, gyereked születik, külföldi munka adódik, stb.)? Ha ezekre igennel tudsz felelni, csak akkor vágj bele!
2013. dec. 2. 19:09
 4/10 anonim ***** válasza:
73%
Ugyan már.Elmész a kutyával egy kutyasuliba,és kitűnő gazdi lesz belőled.Ezt is meg lehet tanulni.
2013. dec. 2. 19:18
 5/10 anonim ***** válasza:
90%

:) A póráz használata nagyon egyszerűnek tűnik, de amikor én először elmentem a kiskutyámmal sétálni, rájöttem, hogy nem az. De ezt viszonylag rövid idő alatt meg lehet tanulni, nem nagy ügy. A pórázt megrántani meg külön művészet. ;)

Ha szeretnél kutyát, legyen. Csak arra törekedj, hogy megtaláld a neked megfelelő kutyát. Ha azt fel tudod mérni, milyen kutya való neked (mentális és anyagi adottságaidat tekintve), és probléma esetén nem homokba dugod a fejed, hanem megoldást keresel, akkor minden adott ahhoz, hogy jó gazdája legyél egy kutyának.

2013. dec. 2. 20:30
 6/10 anonim ***** válasza:
milyen fajtát szeretnél?
2013. dec. 2. 23:05
 7/10 anonim ***** válasza:
42%

Szerintem, amit 2. írt, csomó felesleges hülyeség van.

Bár az tény, hogy néha nem indokolt finomkodni a kutyával.

De olyannal még nem találkoztam, akinél a játékos nevelés ne használt volna. Engem legalábbis szórakoztat.

Ha az én kutyám a fejével bökdös, nem küldöm el, itthon sem várok 10 percet hogy megsímogassam, főleg hogy nyugodtan köszönt. Néha ágyban alszik, reggelente pedig hozzámbújik, úgy ébredek, és ezt nagyon szeretem :D

Amúgy, nekem is volt olyan barátnőm, aki tiszta idióta volt, és minihitlernek képzelte magát, de a tiétek nyilván más eset. :D

Amúgy, ahelyett, hogy burkoltan lelúzerez , mondhatta volan pl azt, hogy segít , amiben tud. :D

Soksikert. .)

2013. dec. 3. 03:15
 8/10 anonim válasza:
de meg tudod, ne ő mondja meg, ha igazán akarsz akkor meg tudod nevelni (és a kutyát nem büntetni kell, hanem dicsérni, ha jó dolgot csinál) :)
2013. dec. 3. 08:27
 9/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat:)

2. válaszoló, viszont nem értem, te mit szeretnél kifejezni. A második pont például: az utolsó szó, "soha". Soha ne adjak neki ételt? Gondolom elírtad, de akkor legalább olvasd át!:) Egyébként azért neked is köszönöm.

2013. dec. 6. 16:51
 10/10 anonim ***** válasza:
szöveg értés: ha kunyizik nem adsz neki soha....
2013. dec. 6. 18:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!