Szerintetek akkor is legyen kutyám, ha ezt a barátnőm nem javasolja?
Hát így tényleg ne legyen. A kutyatartáshoz határozottság kell. Felsorolok pár dolgot, kérlek válaszolj rá, hogy ezeket be tudod-e tartani, mindig, minden alkalommal:
-Hazamész, nem foglalkozol a kutyával 10 percig, hiába örül neked, csinál bármit.
-Kunyerál, néz rád a kis cukimuki szemecskéivel, könyörög, sír, nyüszög, de te egy falatot sem adsz, soha.
-Megpróbálja meghágni a lábadat, és te nem könyörögsz neki, nem kéred, hogy hagyja abba, hanem arrébb lököd/"rúgod" és közben villogtatod a szemed.
-Szart/eldobott kaját eszik séta közben, elkapod a grabancát és megrángatod.
-Ha odamegy hozzád, és piszkál, bökdös a fejével, hogy simogasd már, játssz vele, foglalkozz vele, elküldöd.
-Ha séta közben húz, rángat, te elindulsz a másik irányba. Dobbantasz elé a lábaddal, megrántod a pórázt, ha szakember által indokolt, még fojtót is raksz rá.
Ezeket betudod tartani?
:) A póráz használata nagyon egyszerűnek tűnik, de amikor én először elmentem a kiskutyámmal sétálni, rájöttem, hogy nem az. De ezt viszonylag rövid idő alatt meg lehet tanulni, nem nagy ügy. A pórázt megrántani meg külön művészet. ;)
Ha szeretnél kutyát, legyen. Csak arra törekedj, hogy megtaláld a neked megfelelő kutyát. Ha azt fel tudod mérni, milyen kutya való neked (mentális és anyagi adottságaidat tekintve), és probléma esetén nem homokba dugod a fejed, hanem megoldást keresel, akkor minden adott ahhoz, hogy jó gazdája legyél egy kutyának.
Szerintem, amit 2. írt, csomó felesleges hülyeség van.
Bár az tény, hogy néha nem indokolt finomkodni a kutyával.
De olyannal még nem találkoztam, akinél a játékos nevelés ne használt volna. Engem legalábbis szórakoztat.
Ha az én kutyám a fejével bökdös, nem küldöm el, itthon sem várok 10 percet hogy megsímogassam, főleg hogy nyugodtan köszönt. Néha ágyban alszik, reggelente pedig hozzámbújik, úgy ébredek, és ezt nagyon szeretem :D
Amúgy, nekem is volt olyan barátnőm, aki tiszta idióta volt, és minihitlernek képzelte magát, de a tiétek nyilván más eset. :D
Amúgy, ahelyett, hogy burkoltan lelúzerez , mondhatta volan pl azt, hogy segít , amiben tud. :D
Soksikert. .)
Köszönöm a válaszokat:)
2. válaszoló, viszont nem értem, te mit szeretnél kifejezni. A második pont például: az utolsó szó, "soha". Soha ne adjak neki ételt? Gondolom elírtad, de akkor legalább olvasd át!:) Egyébként azért neked is köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!