Milyen emberi kaját nem szabad adni a kutyáknak?
amit nem szabad : mazsola - mert nem képes feldolgozni a szervezetük .sok szőlő - ugyanazért.szárnyas állatok üreges csontja - mert a rágás közben szilánkosan törik .nagyobb mennyiségű csokoládé,vagy kakaó-mert ,ua mint a mazsola.
amit nem érdemes : pl: burgonya - nincs tápértéke.
a többi zöldségek,gyümölcsöktől semmi bajuk nem lesz .
a váltogatást úgy értettem, hogy szárazat azt ugyanazt kapja és akkor konzervből veszek 1 márkából különböző húsosakat. de már rászokott arra, hogy a tápbl csak azokat a puha husis falatokat eszi meg, a többit csak akkor, ha nem kap semmi mást. egyébként imádja a zöldségeket és a gyümölcsöt, pl ha répát pucolok akkor mindig kell neki adni egy darabot és nyersen megeszik. meg az almát is imádja. csokit, mazsolát amúgysem adok neki. a fűszeres dolgokat is kerülöm, de pörköltet adok neki úgy, hogy összecsipkedett kenyeret összekeverem a szaftjával. de a zöldséglevest is imádja.
köszia segítséget, amiket írtatok akkor azokat kerülöm.
Le kéne lassan koccanni erről a szénhidrátot nem tudnak emészteni és nincs tápértéke szövegről. Az Acana és Orijen találta ki marketingfogásnak. Nem a levegőbe beszélek, lehet kicsit jobban tisztában vagyok az emlősök anatómiájával, mint egy átlagember. Valóban nehezen emészthető de minél tovább főzik, annál könnyebb. Ami a tápértékét illeti, igen, valóban nincs rá szüksége egy kutyának, ha szín izommal és májjal etetik, amiből ki tudja nyerni a szervezete számára szükséges glükogént. Amíg nem így van, addig kell neki a szénhidrát.
Egyébként annak a bizonyos 2 tápnak a gyártója azt elfelejti megemlíteni a kampányszövegében hogy a gyógynövények (amikkel tele van a tápjuk) KIZÁRÓLAG kúraszerűen fogyaszthatóak mert hosszútávon kicsinálja szívet és egyéb mellékhatásokkal is bírnak.
A csokoládé már nagyon kis mennyiségben is halálos lehet!
És minden olyat, aminek magas a cukortartalma, mert könnyen cukormérgezést kapnak.
"Paradicsomot,sárgarépát se adj neki"
Ó igen, a természetes likopin és karotin annnnyira mérgező és egészségtelen XD Vagy mire alapozod ezt a tanácsot?
Ez a 2 zöldség nagyon is egészséges, nem lesz tőle a kutyának baja.
Még hozzátenném a gombát, azt elvileg nem szabad, kihagytam a felsorolásomból.
A szőlőről meg annyit hogy a nagyokosok szerint csak egyes kutyáknál okoz bajt. Én ezt eléggé megkérdőjelezhető kijelentésnek tartom. Az enyém is szereti és sosem volt tőle baja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!