Szeretnék amerikai staffordshire terrier kutyust .9hetesen hoznám el 16 éves vagyok mit gondoltok helyes egy ilyen kutya?
"A kutyák mozgásigénye nagy" ezt a környezetemben, kevés páldától eltekintve egyik kutya sem igazolja. :D
Akiket látok errefelé kutyákat, utcán, parkban... lehozzák őket néha, a gazdájuk elporoszkál szép lassan, a kutyák meg teknősként poroszkálnak utánuk. A többség labdát sem hoz magával, semmit. Csak úgy "vannak".
Nem tudom ezt mi okozza, de nekem a kutya az eleven, vad, mozgékony, találékony.
Ezt csak azért írom, mert sokan mozgásszegény életmódhoz szoktatják a kutyát, ha nem is direkt, de kényelmességből.
Én azt mondom, hogy ne akarj ilyen kutyát - egyelőre.
1: Fogalmad sincs róla, mert nem tennél fel ilyen kérdéseket. Felkészületlenül belevágni egy staffba pedig kész öngyilkosság.
2: van már 2 kutya, foglalkozz azzal. Azt ne mondd nekem, hogy nem elég munka a 2 kutya, mert berosálok.
3: most vagy abban a korban, hogy elindulnak a bulik, a csajok, az otthonnemalvás, stb. Na igen, ha az embernek kutyája van, akkor nincs olyan, hogy nem alszik otthon. Ugyanis a kutyát vinni kell, ha esik, ha fúj, ha fagy, ha beteg az ember, mindig. Vagy viszed a kutyát is buliba (jó vicc), vagy a megszokott időben mész haza, mert kutyád van. Mivel én is voltam 16, ezért én is tudom, hogy most azt mondod, hogy hazamennél, de nem fogsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!