Voltatok hasonló helyzetben? Hogy lehet feloldani ezt a dolgot?
Szia!
Hát egyrészt neked kell döntened.Én nem tudnék olyan emberrel élni,aki ennyire elhatárolódik attól,amit én szeretek.Plusz egy élőlényről beszélünk,nem egy tárgyról.
Nálunk is én kutyás vagyok,párom kevésbé.De meghallgatja minden kutyás marhaságom,ha elutazok akkor tisztességesen foglalkozik a kutyával,eteti,sétál vele,játszanak.De ő nem kutyás,ő engem szeret és tiszteletben tartja,hogy én meg szeretem a kutyákat.
Nekem hamarabb volt kutyám,mint a jelenlegi párom,és hozzájuk is költöztem egy időben (a szüleihez) és oda is vittem a kutyát,ami evidens volt.
Az ÉN kutyám,ő (meg a családja) a kutyámmal EGYÜTT fogad el engem.Ha meg nem,akkor nem,nem az én bajom.Ők nem tudják mit veszítenek,ha nem élnek együtt egy kutyával sem ;)
12., az se jó ha túlzottan ráerőlteti a kutyát a párjára, a férfiak általában kerülik az ilyen dolgokat, inkább kiveszik ebből a részüket és megbarátkoznak a kutyussal a maguk módján
engem csak az aggaszt, hogy ha már a kutyát illetően nem tudtok kompromisszumot kötni, mi lesz majd ha ennél is komolyabb témában kell dönteni? mert nagyon nem oké, hogy a párod azt hiszi hogy márpedig az lesz amit ő akar, majd ha ő gyereket szeretne, te pedig még várnál mert mondjuk még más terveid vannak az életben (vagy fordítva) akkor ezt sem fogjátok tudni megbeszélni, sőt, ha majd mondjuk spórolni akar és azt mondja hogy akkor februártól nem fűtötök mert kell a pénz, te csak hallgass és bólogass? itt nem csak a kutyáról van szó, hanem arról hogy a kérdező párja nem akar kompromisszumot kötni, ez pedig hosszútávon nagyon nem egészséges, mert valakiben mindig ott lesz majd a tüske
kérdező, mindenképp próbálj vele beszélni erről
Lehet én látom túl egyszerűen a dolgokat, de most komolyan:
Mi baja van a kutyával: max annyi, hogy neki nem tetszik.
Ezért, ne legyen neked sem. <---- Wtf?
Akkor ő meg ne tartson kocsit, mert neked az nem tetszik. Vagy bármi mást, amit szeret.
Nem kell terézanyának lenni, de szerintem, ez nagyon önző hozzáállás a részéről.
Nagyon köszönöm a további válaszokat is!
22:36os: Programok alatt értek nagyobb sétákat, kutyasulis alkalmakat, plusz nyaraltunk a kutyával hármasban, illetve néha a családjukhoz is úgy mentünk, hogy vittük magunkkal. Igazságtalan lenne azt mondanom, hogy nem próbálkozott megbarátkozni ezzel a dologgal.
23:09es: Igen, valami hasonló bennem is felderengett, csak még nem hallottam ilyen megoldásról senkitől, ezért nem voltam benne biztos, hogy a gyakorlatban is működik-e. De alapvetően látok benne rációt, mert így hét közben a kutya nem unatkozna tíz órákat, amíg dolgozom (szüleimnél mindig van otthon valaki), hétvégéken illetve szabad estéken viszont az életem része lehetne, ha nem is annyira, mint szeretném. Még gondolkozom ezen!
Figyelj, az én barátomat sem érdekli a kutya dolog, eleinte egyszer-kétszer eljött velem suliba, társaságba, de unta magát, aztán nem jött. Én nem erőltetem ezt rá, elmegyek magam velük, cserébe ő elfogadja a kutyákat. Ezt hívják kompromisszumnak. Azt tudnád tenni, hogy neki tényleg nem kéne semmit a kutyával foglalkoznia: te vinnéd sétálni, pisilni, kakilni, te etetnéd, te vinnéd orvoshoz stb. De akkor ezt el kéne neked is fogadnod, hogy ez őt nem érdekli.
Nekünk így tökéletesen működik a kapcsolatunk, nem érzem a hiányát, hogy nincs ott, olyankor amúgy is a kutyákkal foglalkozom, nem vele, az nekem elég, hogy néha kiviszi őket pisi-kakira, ha én éppen nem tudom.
Köszönöm az újabb válaszokat!
Imola Ágnes: Az a nehéz ebben, hogy a párom szereti a kutyákat, azt nem is tudnám tolerálni, ha nem szeretné őket. Csak a meghatározott számú, idejű napi séta és hasonló rendszeresség idegen neki (ő olyan spontán-nyüzsgős típus), ezért nem bírja elképzelni ezt a lakásban kutyatartást. Úgy érzem, nem is teljesen racionális részéről ez az ellenállás, éppen ezért nem igazán tudok rajta változtatni.
11:24es: Egyetértünk, én nem vártam el tőle soha, hogy részt vegyen ezekben, ő ajánlkozott egy ideig, hátha megszereti ezt a dolgot, csak nem jött össze. Eredetileg is az került szóba részemről, hogy minden teendő és minden költség engem terhelne a kutyával kapcsolatban, de szerinte ez így is túl nagy kötöttség. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!