Hagyjam a 14 hetes kutyusomnak, hogy séta közben mindent megszagoljon?
szerintem nem lessz probléma, nekünk is ilyen volt kicsi korábn a kutyánk, teljesen normális hogy szaglász.
de ha valami szemetet akar enni azonnal rántsd el de finoman vagy menj oda hozzá és mond neki: FÚJ ezt nyomatékosan ha erre rá szokik akkor csak rá szolsz és kiköpi a "szemetet"
De bizony, hogy megszokja. Azt viszont tudnod kell, hogy ha kutyád van, akkor ahhoz türelem kell. Neki hatalmas élmény, ha kint lehet, szaglászhat, és ha Te ezt nem hagyodi, akkor a fene megette az egészet.
Én is néha percekig várok, ha kutyusom valamit szagol, de emiatt soha nem vagyok türelmetlen.
Miért ne szaglászhatna kedvére?
Ahogy előttem írta az egyik hozzászóló, a séta a kutyának az, ami neked minden más: buli, pletyka, olvasás, TV.
Nálunk a séta csak és kizárólag a kutyáért van. Ha megáll szagolni, akár perceket is várok, hadd szagolja meg nyugodtan. Az irányt, útvonalat én adom meg, ha hívom, azonnal jön (akár szagról, akár másik kutyától).
Ha elhúzod a szagoktól, az olyan, mintha téged behívnának dolgozni, miközben végre találkozol egy barátoddal. Most még pláne olyan, hiszen az első sétáit teszi meg, minden egyes fűszál és oszlop rendkívül izgalmas még.
Nem néha-néha 1-1 szagtól kell elhúzni, amikor te éppen úgy gondolod, azzal semmit nem érsz. Azt kell megtanítani neki, hogy odafigyeljen rád, a fél szeme mindig rajtad legyen, bármit csinál, és be tudd hívni akárhonnan.
Szagokkal kapcsolatban egy dologra kell nagyon odafigyelni: az első pillanattól fogva tanítsd neki, hogy semmit nem szabad felenni a földről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!