Szakadt már el valakinek Flexi póráz séta közben?
Arra gondolok, hogy hiába van ráírva,hogy 35 kg-ig, az én kutyám csak 24 kg, viszont egy nagyon erős és vehemens terrier és félek, hogy egy erősebb rándításnál egy idő után elszakad a póráz...
Mondjuk csak az esti sétákhoz kellene, mert sötétben hajlamosabb az ürülékevésre a drága, nappal nagyon szépen jön a sima pórázon is.
Utolsó vagyok.
Én se értem, hogy akadályozza meg az ürülékevésben a flexi... :D
nem, elszakadni nem tud szerintem, maximum ha rágja a kutya, na de azt nem szabad hagyni ;) Viszont beakadni/kiakadni tud, vagyis nem húzza vissza a rugó a zsinórt, és akkor nem tudod visszahúzni. Szóval arra vigyázni kell.
Viszont ami nekünk tört már el, az a nyakörv műanyag csatja! És emiatt ugye a póráz is lejött a kutyáról. Így azóta csak fém csatos nyakörvet veszek.
1, a flexit is tudni kell használni
2, ez pont olyan, mint minden más termék: van belőle gagyi és van belőle márkás. a márkás vélhetően kevésbé szakad el, főleg, ha betartják a csomagolásra írt súlyhatárokat.
Én 4 éve sétáltatok 2 kutyát flexi pórázzal, és semmi baj nincs vele. Egyszer ment tönkre, amikor a pórázt leraktam a homokba és a homok belekerült, utána akadozott és újat kellett venni. Lehet azt írni, hogy a nevelési elveitekkel nem egyezik a flexi póráz (az enyémmel meg az nem, hogy olyan helyen engedjem teljesen szabadon a kutyát, ahol azt tiltja a helyi rendelet) - viszont ettől magát a pórázt szerintem teljesen hülyeség leszólni.
A szalagos tényleg jobb, mint a zsinóros, de nagyon hülyének kell lenni ahhoz, hogy balesetet okozzunk vele. És a sima póráz is ugyanúgy véletlenül elszakadhat vagy kiejtheti az ember a kezéből, szerintem egyáltalán nem nagyobb a rizikó a flexinél. Az a gazda hülyesége, ha úgy használja, hogy a kutya állandóan 5 méterre tőle mászkál az út túloldalán. Ha olyan a forgalmi helyzet, a flexit is lehet egy méteresre vagy rövidebbre is állítani, és akkor kész van a fix póráz, pl a zsúfolt belvárosi sétához.
Tudni kell használni. Na erről Jeff Dunham jutott eszembe:))
A legjobb a flexiben, mikor kiengeded és elfogy. A kutya felrepül a levegőbe, a gazdinak meg kirántja a karját.
Nekem konkrétan pont akkor fogyott el, mikor a kutyámat engedtem, hogy berohanjon a futtató kapuján a barátnője után én meg a járdaszegélyhez értem. Volt nálam elég papírzsepi, hogy letöröljem a térdemről a vért.
Eddig is voltak kétségeim, de most teljesen lebeszéltetek a flexiről.
Amúgy is staffordunk van és bár engedelmes és nem rángat, inkább nem kockáztatok, a sima kiképzőpóráz eddig is bevált nálunk, na meg mi javarészt szabadon futtatjuk ( máshogy le sem fáradna).
Valami mást kell kitalálnom az ürülékevéses problémára...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!