Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan lehet közbeavatkozni...

Hogyan lehet közbeavatkozni két kutya verekedésébe?

Figyelt kérdés
Ma lent voltunk sétálni. A szokásos kis társaság. Négy kutyával. Az enyém egy egy éves szuka - nagy valószínűséggel stafford keverék. A három szuka játszott együtt nagyon vehemensen. Nem tetszik ahogy a két kisebb játszik nagyon morognak közben és látom az enyémen ,hogy ő is kezdi átvenni ezt a stílust. Olyankor kihívom ( vagyis inkább megfogom ) illetve rászólok. Mondtam is az egyik gazdinak ,hogy nem szeretném ha az enyém is rászokna erre, mert most oké ,hogy 3an ők játszanak ( bár lehet ,hogy nekik ez komoly, kívülről nem tűnik úgy nekem, ha sokáig lent van az egyik kutya az enyémet kiveszem onnan )de mi van hogy ha bejön egy új kutya és ő nem úgy fogja értelmezni... és erre tessék jött egy bullterrier. Hát persze ,hogy pont akkor mikor már nagyon belemelegedtek é elkapta a kutyám nyakát. A gazdája tök nyugodt volt és szóval próbáltuk őket " szétszedni", de nem sikerült. Én már akkor csak nyüszíteni tudtam az ijedtségtől és hirtelen elkapta a másik gazda a sajátját a nyakörvénél. Kiderült h egymás nyakörvét kapták el bár az én kutyámból hiányzik egy szőrcsomó. Na de a lényeg, hogy ilyen helyzetekben hogy lehet helyesen reagálni? Utána még ott maradtunk megvártuk ,hogy lenyugodjanak és összeszagoljanak..először farokcsóva majd megint a bull rá akart állni az enyém hátára. Én nagyon megijedtem és nem tudom ,hogy hogyan kell kezelni ezt. Az enyém egyébként nagyon játékos mindig ő a kezdeményező a játékban és más kutyákkal nem szokott morogni ( maximum ad ki hangot, de azt nem nevezném morgásnak ). Tüzelés után sokáig ugráltak rá a kanok és akkor kezdte védeni magát és akkor is volt már ilyen szituáció, hogy egy harmadik kutya jött be és azon csattant az ostor, de azok nem haraptak vissza.
2013. nov. 28. 14:56
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
82%

Ilyen helyzetekben fő a nyugalom,nem lehet ordibálni,sikítozni vagy ütögetni egyik kutyát sem,mert az csak olaj a tűzre.

Meg kell próbálni őket szétkapni,ha fogást találtak egymáson,és nem engedik el egymást,akkor mind2 gazda felemeli a kutyáját a földről (így nem tud a kutya kitámasztani) ha van kan a verekedők között,és még ivaros,a golyóit megmarkolhatja a gazda,akkor elenged(het).Illetve,fogást fognak váltani (előbb utóbb) résen kell lenni és akkor szétkapni őket.

2013. nov. 28. 15:31
 2/13 anonim ***** válasza:
47%

Épp az, hogy ordítani (nem sikítani) kell mint a fábaszorult féreg. Sokszor ez is elég, mert a két kutya megszeppen.

Közben pedig szét kell őket kapni, nyakörvnél fogva FELFELÉ kiemelni. Ha nem megy, akkor bármi testrész, csak el tudjátok őket húzni a másiktól.

2013. nov. 28. 16:38
 3/13 anonim ***** válasza:

Szerintem legyél nyugodt. Ha szerencséd van értelmes gazdival akad dolgod, aki szintén reagál a megfelelő időben.

Én amúgy a megérzésemre hallgatok, és többnyire jól is tettem. Ha az én kutyámra vadulnak, és látom, hogy neki sok, egyszerűen elmegyünk onnan.

Ma mondjuk 5 kutya volt, és az enyém akart nagyon játszani, a többi kutya hamar átvette a hangulatát. Az egyik gazdi mondta, hogy nem szeretné hogy vaduljanak... egyszerűen eljöttünk onnan és kész.

Mindenesetre, ha úgy látod, hogy a dolgok olyan irányba haladnak ami neked nem tetszik, nyugodtan avatkozz be, fogd meg a kutyát, mielőtt még a tetőpontjához érne a dolog.

Lényeg hogy ne vetíts előre semmiféle rémképet... egyszerűen megfogod a kutyát, és kész. Kerestek másik helyet, nyugisabb terep felé mentek, stb.

2013. nov. 28. 17:10
 4/13 anonim ***** válasza:
Én is jártam már így nekem is staff keverékem van. Barátságos természetű, de a kutya társaságban van egy ugyancsak szuka stafford, aki viszont nagyon rámenős, egyfolytában csipkedi a kutyámat, és nem egyszer történt már hogy összeverekedtek. Nos hála Istennek nálunk a hirtelen ordítás is segített, mert megijedtek, és abbahagyták. Azóta ha látom hogy megint kezdi a másik akkor elbúcsúzunk és tovább állunk. Ezt a here megfogós dolgot én nem merném megcsinálni. Nyáron sokat segít ha van nálad egy üveg víz és azt ráöntöd. Ha jól az arcukba kapják attól is vissza hőkölnek.
2013. nov. 28. 17:18
 5/13 zsuzsabazsa ***** válasza:

Ilyenkor nagyon sok kutyagazda leblokkol és állnak vagy épp toporognak a kutyák körül. Ha a verekedő kutyák meg forognak, akkor nem könnyű megfelelően megfogni őket. Több lehetséges beavatkozás van.

Egyrészt a nyakörvnél való megfogás és megemelés veszélyes lehet, ha a másik kutya épp akkor vált fogást az éppen megfogott kutyára. Könnyen beleharaphat a kezünkbe.

Én mindenesetre azt a kutyát próbálom menekíteni amelyik a szorultabb helyzetben van, vagyis amelyikre már ráfogtak és gyengébb. Az lehet akár a saját vagy a másik kutya.

Én úgy szoktam leemelni,a megtámadottról, hogy megfogom a kutya két hátsó combját. megemelem és letekerem a másikról. Ha mind a két gazda ott van és együttműködőek akkor egyszerre szét lehet húzni mind a két kutyát.

2013. nov. 28. 17:24
 6/13 anonim ***** válasza:
Ez engem is érdekelne.nekünk egy süket stafink van és egy roti ugrott rá.mindkettő kan a stafi ivartalanitott volt.nem tudtuk őket sehogysem szétszedni.fél órát fogták egymást majdnem mire az egyik engedett.ugye a süket kutyának mo dhatod h eressz..ilyenkor mit tegyek.sajnos a miénkkel (stafi)menhelyről van régen harcoltak vele gondolom benne van a harcolás ilyen helyzetbe de szeretném elkerülni h ilyen előforduljon mégegyszer...tudom h nem az én kérdésem de ha már témánál vagyunk hátha erre is van valami ötlet.
2013. nov. 28. 18:26
 7/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Én nagyon megijedtem ,mert egy-két fog csattogtatásnál több nem volt még. Fél éve van nálam a kutya. Először ordibáltunk -meglepő módon a nyávogós hangommal ordítottam rájuk, de aztán olyan tehetetlennek éreztem magam és láttam ,hogy izomból harapják a kutyám nyakát meg ő is a másikat és forogtak. A másik gazda nagyon nyugodt volt. Valahol olvastam az "üvegben kavicsok" megoldást is. Arról mi a véleményetek?

2013. nov. 28. 18:28
 8/13 zsuzsabazsa ***** válasza:

Üvegben kavicsok az semmire sem jó.

Verekedésnél a kutyák nem látnak és nem hallanak, hanem egymással vannak elfoglalva. Az egyik védekezik a másik meg veri a védekezőt. A harmadik esetben meg egymást verik.

Ilyenkor mindenképp ki kell billenteni a kutyát az egyensúlyából és lefordítani a másikról.

2013. nov. 28. 18:53
 9/13 anonim válasza:
Amikor az én kutyám összeverekedett egy másik kutyussal egyszerűen oldalba rúgtam mindkettőt(persze nem olyan erővel, hogy valamilyen sérülésük legyen, csak hogy tudják, hogy ki a falkavezér). Egyébként a Csodálatos kutyadoki című sorozatban sok jó tanácsot adnak az ilyesmi esetekre..:)
2013. nov. 28. 21:18
 10/13 anonim ***** válasza:

Egyet nem szabad, leblokkolni.

Szerintem vagy az említett hátrafelé kihúzás vagy az ha megfogod a kutyát mellső két lába mögött és oldalra próbálod húzni és közben határozottan rászólsz mindkettőre.

Arra kell figyelni hogy azért az éppen húzott kutyát ne hozzuk védtelen helyzetbe mert ezt a másik kihasználhatja, és csak rosszabb helyzetbe kerülünk, ezért érdemesebb oldalra húzni a kutyát, a törzsünkkel meg beállni a két kutya közé.

Úgy mintha kaszálnánk.

Ujjakat, tenyeret, arcot,nyakat tartsd távol mindkettőtől.

Szerintem törzs

Nem szabad félni, a kutya nem téged fog célozni, nem hülye az sem.

Ütni,rúgni egyiket sem szabad.

2013. dec. 8. 23:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!