Hogyan lehet közbeavatkozni két kutya verekedésébe?
Ilyen helyzetekben fő a nyugalom,nem lehet ordibálni,sikítozni vagy ütögetni egyik kutyát sem,mert az csak olaj a tűzre.
Meg kell próbálni őket szétkapni,ha fogást találtak egymáson,és nem engedik el egymást,akkor mind2 gazda felemeli a kutyáját a földről (így nem tud a kutya kitámasztani) ha van kan a verekedők között,és még ivaros,a golyóit megmarkolhatja a gazda,akkor elenged(het).Illetve,fogást fognak váltani (előbb utóbb) résen kell lenni és akkor szétkapni őket.
Épp az, hogy ordítani (nem sikítani) kell mint a fábaszorult féreg. Sokszor ez is elég, mert a két kutya megszeppen.
Közben pedig szét kell őket kapni, nyakörvnél fogva FELFELÉ kiemelni. Ha nem megy, akkor bármi testrész, csak el tudjátok őket húzni a másiktól.
Szerintem legyél nyugodt. Ha szerencséd van értelmes gazdival akad dolgod, aki szintén reagál a megfelelő időben.
Én amúgy a megérzésemre hallgatok, és többnyire jól is tettem. Ha az én kutyámra vadulnak, és látom, hogy neki sok, egyszerűen elmegyünk onnan.
Ma mondjuk 5 kutya volt, és az enyém akart nagyon játszani, a többi kutya hamar átvette a hangulatát. Az egyik gazdi mondta, hogy nem szeretné hogy vaduljanak... egyszerűen eljöttünk onnan és kész.
Mindenesetre, ha úgy látod, hogy a dolgok olyan irányba haladnak ami neked nem tetszik, nyugodtan avatkozz be, fogd meg a kutyát, mielőtt még a tetőpontjához érne a dolog.
Lényeg hogy ne vetíts előre semmiféle rémképet... egyszerűen megfogod a kutyát, és kész. Kerestek másik helyet, nyugisabb terep felé mentek, stb.
Ilyenkor nagyon sok kutyagazda leblokkol és állnak vagy épp toporognak a kutyák körül. Ha a verekedő kutyák meg forognak, akkor nem könnyű megfelelően megfogni őket. Több lehetséges beavatkozás van.
Egyrészt a nyakörvnél való megfogás és megemelés veszélyes lehet, ha a másik kutya épp akkor vált fogást az éppen megfogott kutyára. Könnyen beleharaphat a kezünkbe.
Én mindenesetre azt a kutyát próbálom menekíteni amelyik a szorultabb helyzetben van, vagyis amelyikre már ráfogtak és gyengébb. Az lehet akár a saját vagy a másik kutya.
Én úgy szoktam leemelni,a megtámadottról, hogy megfogom a kutya két hátsó combját. megemelem és letekerem a másikról. Ha mind a két gazda ott van és együttműködőek akkor egyszerre szét lehet húzni mind a két kutyát.
Köszönöm a válaszokat!
Én nagyon megijedtem ,mert egy-két fog csattogtatásnál több nem volt még. Fél éve van nálam a kutya. Először ordibáltunk -meglepő módon a nyávogós hangommal ordítottam rájuk, de aztán olyan tehetetlennek éreztem magam és láttam ,hogy izomból harapják a kutyám nyakát meg ő is a másikat és forogtak. A másik gazda nagyon nyugodt volt. Valahol olvastam az "üvegben kavicsok" megoldást is. Arról mi a véleményetek?
Üvegben kavicsok az semmire sem jó.
Verekedésnél a kutyák nem látnak és nem hallanak, hanem egymással vannak elfoglalva. Az egyik védekezik a másik meg veri a védekezőt. A harmadik esetben meg egymást verik.
Ilyenkor mindenképp ki kell billenteni a kutyát az egyensúlyából és lefordítani a másikról.
Egyet nem szabad, leblokkolni.
Szerintem vagy az említett hátrafelé kihúzás vagy az ha megfogod a kutyát mellső két lába mögött és oldalra próbálod húzni és közben határozottan rászólsz mindkettőre.
Arra kell figyelni hogy azért az éppen húzott kutyát ne hozzuk védtelen helyzetbe mert ezt a másik kihasználhatja, és csak rosszabb helyzetbe kerülünk, ezért érdemesebb oldalra húzni a kutyát, a törzsünkkel meg beállni a két kutya közé.
Úgy mintha kaszálnánk.
Ujjakat, tenyeret, arcot,nyakat tartsd távol mindkettőtől.
Szerintem törzs
Nem szabad félni, a kutya nem téged fog célozni, nem hülye az sem.
Ütni,rúgni egyiket sem szabad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!