Miért szokták a KAN Kutyákat ivartalanítani?

1. Nálunk nagyon korán ivarérett lett a kutya, 6 hónaposan már heréltettem mert bármennyire behívható(nak hittem) elrohant egy tüzelő goldi után aki szerintem legalább 600-800 méterre volt tőlünk, alig tudtam megállítani és rájöttem mennyire felelőtlen vagyok, mi a francot mondok a goldi gazdájának ha befedezi a kutyám? Ezt az érzést nem kívánom senkinek. Ez az egyik oka, azóta játszhat is a tüzelő szukákkal, nem pörög be tőlük kicsit sem.
2. Csomó ivarszervi betegséget megelőzök, ebben halt meg nagyanyámék 10 éves német juhásza aki élhetett volna még vagy 5-6 évet.
3. Akkora volt a kutyám heréje, hogy alig tudott tőlük menni/feküdni kényelmesen. :D
4. Nem vagyok tenyésztő, sosem akartam hogy fedezzen, akkor meg minek? Tök fölösleges, gondoltam jobb ha minél hamarabb lezavarom.

Ó, már megint egy ilyen kérdés. Erre nem megoldás az ivartalanítás, ettől függetlenül minél hamarabb heréltesd ki, mert ha nem vagy tenyésztő akkor semmi oka annak hogy ivaros kutyád legyen.
A problémádra a megoldás a kutyaiskola. A kutyád azért dugja mindenki lábát, mert nem tisztel téged. A falkátokban ő a vezér, neki van meg a joga ahhoz, hogy szaporodjon és így adja a tudtodra, hogy egy senki vagy a szemében. Ezen az ivartalanítás nem segít, ellenben egy jó kutyaiskola hamar megoldja a problémát.

Hát, nem egy olyan kan kutyát láttam, aki mániákusan hágott volna bármit. Nem tiszteletlenségnek tűnt, egyszerűen teljesen rá volt feszülve a dologra. Nemhiszem hogy ez jó, hogy csak ez az egy dolog van a kis fejében.
Az egyik ilyen kutya kutyasuliba is járt a gazdájával. Kaját nem fogadott el idegenektől, kb minden ilyesmivel boldogultak a suliban , a hágást kivéve. :S
Azt mondta a lány, hogy ő ivartalaníttatná, de a szülei nem engedik.
Nos, pl ezért. Némely kan kutya talán kevésbbé stresszel, ha ivartalanítva van.
Amúgy nemtudom, nekem szukám van. :D

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!