Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kinek van tapasztalata extra...

Kinek van tapasztalata extra mini csivavával?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Most szeretnék venni egy csivavát és érdekelne hogy milyen a természetük,mennyire viselik az egyedüllétet (munka miatt)!? A válaszokat előre is köszönöm! :-)

2013. nov. 28. 09:50
1 2
 1/19 intense ***** válasza:
97%

EXTRA MINI CSIVAVA/YORKI/HAVANESE/STB. NINCS!!! Nem létezik! Amúgy is olyan kicsi, minek kéne belőle minit meg extra minit gyártani?

Ezen kívül csak annyi, mint minden más kutyával. Napi 3-4 séta, sok játék és tanulás, fárasztás, rengeteg foglalkozás, szocializáció. Az egyedüllétet minden kutya bírja, de ha egy agyonnyomorított szapis kutyát veszel olyan problémák lehetnek a hólyagjával ami miatt vagy óránként séta, vagy összepisili a lakást egész életében.

Hobbykutyaként olyan 100-120 ezerért megkapod, ezen kívül 50 körül van egy kezdő kutyás csomag. Kéthetente oltás az első időkben, az etetése egy ilyen pici kutyának nem kerül sokba, emellett kozmetika, kutyasuli... Szóval kiadás lesz bőven.

Amit még tudok mondani, hogy 8 hetes kora előtt semmiképp sem hozd el, mert komoly problémáid lesznek vele, ebbe nem mennék most bele. Az első két hétben de legalább az elsőben jó ha szabadságot veszel ki, mert bizony vele kell lenned míg beleszokik az új környezetbe.

Amúgy tanácsolhatok valamit? Csak barátilag ha megengeded, nem akarok beleszólni de inkább menhelyről hozz kiskutyát, vagy fajtamentőktől. Csak írd be itt a keresőbe hogy:

1. szaporító

2. extra mini

nézd meg a találatokat, és meglátod miért írom ezt. Sok sikert a kutyázáshoz! :)

2013. nov. 28. 10:09
 2/19 anonim ***** válasza:
96%

Extra mini? Jéézusom..... 1 tanács: olyan helyről, ahol extra minit árulnak ne vegyél. Szerencsétlen kutya nem direkt, tudatos tenyésztőmunkának köszönhetően extramini, hanem mérethibás (ha fogalmazhatok így) és nagy valószínűséggel nem ez lesz az egyetlen betegsége.

Olvasd el a szaporító és a tenyésztő közötti különbséget, mert bőven van róla itt is, meg simán a neten is. Ha pedig nem akarsz annyi pénzt kiadni, ami egy rendes fajtatiszta, törzskönyves csivaváért kell, akkor itt adnak kutyát ingyen. (nem lesz törzskönyves, de az sem, amit 20 ezerért veszel)

Olvasd el a nov 25-i posztot, most épp nagyon nehéz helyzetben vannak, mert nem tudják hova tenni gazdi nélkül maradt csiviket. Ez amúgy tipikusan azoknak köszönhető, akik 20e forint környékén dobálják utánad az "extramini csivavát"

[link]

2013. nov. 28. 10:11
 3/19 anonim ***** válasza:
4%
Pedig van Extra minicsivava gamer edition 2.15 alegújabb verzió.
2013. nov. 28. 10:14
 4/19 anonim ***** válasza:

[link]

ezt akartam linkelni, ők a rendes fajtamentés

2013. nov. 28. 10:21
 5/19 A kérdező kommentje:
Fogadnék én örökbe de annyi feltétele van hogy fárasztó...meg én külföldön lakom (Bécs) a feltétele h örökbefogadjak legalább legyen egy kutyám meg menjek el ide oda amiatt h megfelel e a kutyának a hely...szörnyű! Szerintem Ausztriánál nincs jobb hely egy kutyának! Itt még 1 db kóbór kutyit dem láttam pedig 2 éve már itt vagyok! Időm lenne a kutyusra mert egyenlőre itthon vagyok de majd szeretnék januártól,februártól dolgozni!
2013. nov. 28. 10:32
 6/19 Imola Ágnes ***** válasza:
66%
Ha az örökbefogadási fltételeket nem tudod teljesíteni, nem való neked még kutya.
2013. nov. 28. 10:41
 7/19 A kérdező kommentje:
Miért ne tudnám? Csak mivel Ausztria nem az igazi hazám és mivel fogalmam sincs hogy hova szaladgáljak kérdezősködni ezért jobbnak látom ha inkább veszek...az fele ennyire nem bonyolult...de azétt nem fogok még egy kutyát venni h örökbefogadhassak egyet! A kérdésem pedig nm az volt hogy ki szerint vállalhatok kutyát és ki szerint nem, hanem olvasd el mégegyszer a kérdést....
2013. nov. 28. 11:05
 8/19 Imola Ágnes ***** válasza:
97%
Olvasd el a válaszokat. Extra Mini Csivava nincs. Ilyen erővel vehetsz unikornist is...
2013. nov. 28. 11:13
 9/19 anonim ***** válasza:
97%

Nekem volt dolgom "extra mini csivavával".

Vagy is egyik simerősömnek volt/van. 5 év alatt a második kutyája. Szerencsétlen túlszaporított korcsok. Konkrétan az első 2 éves korában elpusztult. A második még bírja, de szerintem nem sokáig.

Kicsi, beteg, agresszív, de közben mindentől fél, kiviszi a levegőre és a falevelet is megtámadná félelmében. Életképtelen. Normálisan enni sem tud szerencsétlen. Ráadásul folyton dokival szaladgál vele.

Jobban jársz ha utána olvasol. Mert ilyen kutya nincs. Azokat hívják extramininek, akik kicsik, betegesek, sokszor ideggyenge kutyák; és ezeket szaporítják tovább.

2013. nov. 28. 11:14
 10/19 A kérdező kommentje:
Értem! Akkor milyen kutyust ajánlanátok ami kicsi és nyugodt természetű?
2013. nov. 28. 11:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!