Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 5 éves Yorkink most lett...

5 éves Yorkink most lett először vemhes. Kb.45 napos terhes és nem akar szinte semmit megenni. Mi lehet vele?

Figyelt kérdés

Nagyon sok mindennel próbálkoztam, többféle konzerv, többféle táp. Egy-két falatot fogad el. Egyedül a jutalom falatokat Pl. Kolbászkák eszi meg de abból többet is enne de abba nincs tápanyag. Nagyon aggódom érte. Múlt héten ultrahangon megnézték 3-4 kölyke lesz. Ilyenkor többet kellene ennie. Félek hogy legyengül. Mi lehet vele?

Az állatorvosnál annyit mondtak, próbálkozzak több mindennel. De én már nem tudom mivel próbálkozzak.?

2013. nov. 27. 13:31
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
55%
Válogat. A neki megfelelő ételt kell kitartóan naponta többször elé tenni és nem állandóan töltögetni bele azt, amit éppen elfogad.
2013. nov. 27. 13:33
 2/28 anonim ***** válasza:
86%
A kutya tenyésztője elméletileg segitségedre lenne a dologban,ha felhivod...ha tenyésztotol vetted.
2013. nov. 27. 13:37
 3/28 intense ***** válasza:
75%

Gondolom tenyésztő vagy, kennelnévvel, a kutyád törzskönyvvel, szűrésekkel és eredményekkel rendelkezik, kifejezett tenyésztési célodat pedig egy jól kiválasztott kannal próbálod meg elérni.

Ja nem, mert akkor nem szülne 5 évesen először a kutyád. Nagyon sokat ártasz vele, nem késő ivartalanítani!

2013. nov. 27. 13:46
 4/28 anonim ***** válasza:
0%
bocs,szülhet.
2013. nov. 27. 13:49
 5/28 sippara ***** válasza:
93%
utolsó: NEM. A szomszéd Józsi bácsi ne végezzen rajtam agyműtétet, csak mert látott már kést, Mari néni a sarokról ne szereljen villanyt, csak mert látott már égőt, random idióták pedig ne "tenyésszenek" (hozzáteszem, TENYÉSZTENI nem is tudnak), csak mert láttak már élő kutyát, és tudják, melyik végén ugat... és akkor nem lesznek ilyen gondok.
2013. nov. 27. 13:56
 6/28 anonim ***** válasza:
93%
Nem, nem szülhet, mert mi állatmentők beledöglünk a munkába!!!!!!!!!!!
2013. nov. 27. 13:57
 7/28 intense ***** válasza:
93%

Ha nem vagy tenyésztő ideális esetben nem "szül" (gondolom azt akartad írni ellik :)) a kutyád, pontosan. Hogy miért? Talán azért, mert a kutyádnak ez nem KELL, a kutya nem akar "anyuka" meg "apuka" lenni. Ha ivartalanítod ugyanakkor sok betegségtől megkíméled. Nem beszélve arról hogy a szűretlen szülők kutyái betegségek hordozói, egymás közt örökítenek különböző bajokat, gyakran az anyakutya és a teljes alom is elpusztul. Tehát a saját és a kutyád érdeke is, de ha a másik oldalt nézzük a világé is, mert:

1. a fajták a sok szaporító miatt teljesen elkorcsosultak (lásd yorki, ami annak idején egy stramm kis terrier volt, most meg minden második egy agyonszaporított beteges kis idegroncs)

2. a menhelyek full tele vannak, százas nagyságrendben kell NAPONTA altatni a "felesleges" kutyákat

3. sok a csalódott, átvert ember aki szaporítótól vesz kutyát és nem azt kapja amit várt, majd nem ismervén a különbséget a TENYÉSZTŐKET hibáztatják holott nem ők tehetnek róla hanem a szaporítók

4. a tenyésztőket egy kalap alá vonják a szaporítókkal ami rosszat tesz a hírnevüknek

Soroljam még? Holnap estig tudom mondani az okokat miért ne "szüljön" annak a kutyája aki nem tenyésztő.

2013. nov. 27. 13:59
 8/28 Imola Ágnes ***** válasza:
66%
Civilizált, épeszű embereknél nem, nem szülhet a kutyád. Ezt álltalában az olyan elveteműlt állmodozók hangoztatják, akik mások által kidobott kutyákat mentenek a szabadidejükben...hmmm...hova jútottunk...már nem lehet csak úgy fialtatni a kutyát kétszer egy évbe??? Felháborító!
2013. nov. 27. 13:59
 9/28 A kérdező kommentje:
Nem vagyok tenyésztő, a kutyát gyerekünként kezeljük szerető családban. Segítséget kértem, nem ízléstelen hozzászólásokat. Köszönöm!
2013. nov. 27. 14:02
 10/28 Imola Ágnes ***** válasza:
89%
Te el nem hiszed, kedves kérdező, hogy az utolsó egy mondatoddal mennyi mindent elmondtál magadról. Szerintem nem én vagyok az egyetlen, aki ezek után átlátja az egész gondolkodásmódodat...
2013. nov. 27. 14:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!