5 éves Yorkink most lett először vemhes. Kb.45 napos terhes és nem akar szinte semmit megenni. Mi lehet vele?
Nagyon sok mindennel próbálkoztam, többféle konzerv, többféle táp. Egy-két falatot fogad el. Egyedül a jutalom falatokat Pl. Kolbászkák eszi meg de abból többet is enne de abba nincs tápanyag. Nagyon aggódom érte. Múlt héten ultrahangon megnézték 3-4 kölyke lesz. Ilyenkor többet kellene ennie. Félek hogy legyengül. Mi lehet vele?
Az állatorvosnál annyit mondtak, próbálkozzak több mindennel. De én már nem tudom mivel próbálkozzak.?
Gondolom tenyésztő vagy, kennelnévvel, a kutyád törzskönyvvel, szűrésekkel és eredményekkel rendelkezik, kifejezett tenyésztési célodat pedig egy jól kiválasztott kannal próbálod meg elérni.
Ja nem, mert akkor nem szülne 5 évesen először a kutyád. Nagyon sokat ártasz vele, nem késő ivartalanítani!
Ha nem vagy tenyésztő ideális esetben nem "szül" (gondolom azt akartad írni ellik :)) a kutyád, pontosan. Hogy miért? Talán azért, mert a kutyádnak ez nem KELL, a kutya nem akar "anyuka" meg "apuka" lenni. Ha ivartalanítod ugyanakkor sok betegségtől megkíméled. Nem beszélve arról hogy a szűretlen szülők kutyái betegségek hordozói, egymás közt örökítenek különböző bajokat, gyakran az anyakutya és a teljes alom is elpusztul. Tehát a saját és a kutyád érdeke is, de ha a másik oldalt nézzük a világé is, mert:
1. a fajták a sok szaporító miatt teljesen elkorcsosultak (lásd yorki, ami annak idején egy stramm kis terrier volt, most meg minden második egy agyonszaporított beteges kis idegroncs)
2. a menhelyek full tele vannak, százas nagyságrendben kell NAPONTA altatni a "felesleges" kutyákat
3. sok a csalódott, átvert ember aki szaporítótól vesz kutyát és nem azt kapja amit várt, majd nem ismervén a különbséget a TENYÉSZTŐKET hibáztatják holott nem ők tehetnek róla hanem a szaporítók
4. a tenyésztőket egy kalap alá vonják a szaporítókkal ami rosszat tesz a hírnevüknek
Soroljam még? Holnap estig tudom mondani az okokat miért ne "szüljön" annak a kutyája aki nem tenyésztő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!