A kutyám féltékeny a páromra. Nálatok hogy sikerült megoldani a problémát? Többi lent.
Szóval, van egy 7 éves kaukázusi juhász keverék kutyám, aki nagyon féltékeny a barátomra. Gyakorlatilag ha a kutya közelében vagyok, akkor nem engedi oda hozzám a barátomat. Morog rá, de csak ha elég távol vagyunk egymástól. Ha közel vagyunk egymáshoz (1-2 méter), akkor nem csinálja, de a sunyi pillantások mindig megvannak a részéről.
Nem élünk együtt, keveset látják egymást, de próbálom összehaverkodtatni őket, nem sok sikerrel.
Nem a barátod és a kutya közti kapcsolattal van a gond, hanem a közted és a kutyád közt lévő kapcsolattal. Nálunk minden kutyám egyből elfogadta mind a családtagjaimat akik látogatóba jöttek, mind a barátomat. Itt nincs kérdés, nincs kicsit megmorogta de ha közel vagytok már nem, nincsenek sunyi pillantások, egyszerűen tudnia kell hogy te vagy az egyes-egyedüli vezér és nem ő, hanem te döntöd el hogy ki léphet be a területedre, amin ő nem úr, hanem szintén megtűrt. Ha ezzel tisztában lenne, fel sem merülne benne hogy védje a területét és téged, mivel ez esetben a kutya úgy érzi hogy téged is birtokol, ő dönti el ki mehet a közeledbe és nem te.
Kutyasuli a megoldás, egy kau nem játék és itt komoly gondok vannak.
Ez amúgy lehet,hogy neked aranyos.De ezek komoly gondok ám,mivel tulajdonképpen a kutya a saját tulajdonának tekint téged,és ha neki nem tetszik,hogy a barátod épp ott van,akkor ő ezt meg is mutatja.
Ez egyáltalán nem helyen,mivel már csak pár lépcsőfok van addig,hogy ő gondol egyet és megharapja.
Komoly problémák vannak a hierarchia sorrenddel nálatok.A kutya a főnök,miközben az embereknek kellene annak lenniük :)
Pontosan tudom mi a falkavezérség, és az vagyok, kioktatás nem kell, köszi. Akik segítettek azoknak köszönöm a választ, szerintem bőven elég lesz hogy összeszoktatom őket, nem kell egyből kiképzővel meg kutyaiskolával dobálózni....
Mint írtam ez a kutya házőrző, eszem ágában sincs kinevelni belőle az idegenekkel szembeni bizalmatlanságot. (Tudok olyan embert akinél tényleg "nincs gazdája" a kutyának, ez a szitu nem ilyen, de nem fogok hosszú regényeket írni a kapcsolatunkról.)
Az rendben is van, hogy az idegenekhez nem megy oda farok csóválva, de 1 akit perpillanat nem enged a közeledbe nem egy idegen, hanem a párod. 2 A kutyának a gazda jelenlétében nincs döntési joga.
Teljesen más, hogy amíg a család mondjuk bent nézi a tv-t vagy nyaral, és valaki besurran a kertbe és erre a kutya reagál és az is, hogy konkrétan senkit nem tudsz beengedni a területetekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!