Miért csinálja ezt a kutyám? Féltékeny, domináns?
Ha valakivel beszélgetek, vagy pl párom odajön hozzám hogy megsimogasson, mellém üljön, megpusziljon, a kutyám elkezd rám felugrálni és harapdál. Közös a kutyánk a párommal, együtt neveltük.
Azt vettem észre hogy nem csak nála csinálja ezt, hanem pl ha más emberekkel beszélgetek akkor is a kezemet harapdálja, ugrál rám. Mintha megőrülne olyankor. Mintha kiakadna hogy miért nem rá figyelek..... Nem tudom hogyan tiltsam, illetve mi a legjobb módja egy ilyen helyzet kezelésének. Az a gond hogy nem értem mi áll a háttérben, hogy miért csinálja? Féltékeny, domináns, azt akarja hogy csak rá figyeljek? Fogalmam sincs. Alapjáraton pörgős kutya de nem szokott harapdálni, sőt a harapást mindig tiltom (ráfogok a szájára és rámorgok).
A morgás hasznos. Sokszor elér morgással tudatni hogy nem kívánt viselkedést művel. Enyém veszi egyből a lapot ilyenkor.
Most pár napja morgással tiltjuk ezt a féltékeny viselkedését, és kicsit szelídült a dolog. de azt hiszem, hogy kutyaoktatónk segítségét fogom kérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!