Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen középtermetű kutyát...

Milyen középtermetű kutyát ajánlotok panelba?

Figyelt kérdés

Legfőképp minimum foxterrier méretűt keresek, a napi 2,5 óra mozgást tudnám neki biztosítani. Nem szeretnék nagyon pörgős kutyát, jó lenne, ha képes lenne nyugton maradni (mindenki a bordert mondja, de köszi, abból nem kérek).

Tudnám vinni kiállításra, túrázni, illetve nagyon sok kutyás van a környéken, tudom vinni kutyafuttatóba, stb.

Szeretnék inkább középtermetűt, gondolkoztam a huskyn is. A malamut szerintem túl nagy falat lenne nekem.

Tudom, milyenek a huskyk, nem kell mondani, hogy makacsak.

Ja, emellett kikötés még, hogy ne kelljen nyírni/trimmelni.

Ha a husky nem lenne megfelelő napi 2,5 óra mellé, akkor milyen középtermetűt tudnátok még mondani? Már van kinézett menhelyim is.

2013. nov. 25. 13:07
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Huskyt is tartanak panelban (a panel hűvösebb tud lenni, mint kint az udvar nyáron, pláne, ha van redőny + panel programos az épület).

2,5 óra intenzív mozgatással mehet nyugodtan panelba a husky :)

2013. nov. 25. 14:21
 12/24 anonim válasza:
100%

Panelba tökéletes kutya a Whippet. Ha rendesen ki van mozgatva (napi 2 óra bőségesen elég), akkor otthon képes egész nap feküdni\lustálkodni. Nagyon tiszták, tipikus kanapé kutyák, csendesek, barátságosak, könnyen taníthatóak, jófejek és mivel rövid szőrűek, nem lesz minden szőrös a lakásban, nem szoktak rombolni (nem esznek cipőt, nem döntik szét a lakást). Ha akarsz kiállításra járni, vagy versenyeztetni a leendő kutyádat (pl. coursing, pálya verseny, frizbi), tökéletes választás az agár.

Az agarasok jó és összetartó közösség.

2013. nov. 25. 14:42
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Én annyit azért kijavítanék a rövid szőr kapcsán (mivel nekem is rövid szőrű kutyám van panelban), h rövid szőr a legalattomosabb, ami a takarítást illeti :)
2013. nov. 25. 14:51
 14/24 anonim válasza:
Nekem whippetem van, és nem nagyon hullatja a szőrét (nincs túl sok szőre). Lassan 1,5 éve velem él, de sosem volt gond azzal, hogy mindent összeszőrözött volna :)
2013. nov. 25. 14:57
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

A legrosszabb dolog ha vegyesen vannak rövid és hosszúszőrüek :D

Nekem a pincsim szőre összegyűjti a bulldogokét és vattapamacsok vannak a földön tőle kb ^^

2013. nov. 25. 15:41
 16/24 intense ***** válasza:
Shar pei? Közepes, rövid szőrű, hideget-meleget tűri, és lusta, 2 óra mozgatással elvan egy nap. Túrázni, kirándulni szeret, de ha lustálkodtok azt is megköszöni. A szőre meg... Havi 1 fésülés.
2013. nov. 25. 15:58
 17/24 anonim ***** válasza:
Látom, többen írták itt az uszkárt. Hát én ismerek 4-et, lehet, hogy csak véletlen, de bármelyik huskyt kenterbe verik, annyira izgágák, energikusak... Whippet tényleg nagyon jó lehet lakásba, de hogyha nem ragaszkodsz fajtához, akkor egy neked tetsző menhelyi kutya is jó lehet. Én anno menhelyről hoztam fiatal felnőtt kutyát, mert annak már kialakult jelleme volt, tudtam, hogy tutira jól el lesz lakásban is.
2013. nov. 25. 16:29
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

Ha nagyon szeretnél huskyt szerintem nyugodtan mehet panelba, aktiv fajta, de ha megkapják a törödést, foglalkozást nagyon jó kutyák lehetnek. Nekünk kertes házunk van, de rengeteget bent vannak velem a lakásban. Lakásban tudják a szabályokat, nem rombolnak meg semmi, nagyon jól viselkednek, még az ágyra sem mennek engedély nélkül. Ami talán hátrány az az, vedléskor rengeteg szőre van, még mindig megtudok lepődni, hogy hogyan képes annyi szőr kijönni egy kutyából.:D De azért arra figyelj, hogy főleg kamasz korban azért képesek csinytevésekre, nekem pár papucsom szét lett rágva, meg a sulis füzetem is ellopta és széttépte. Főleg akkor szeretnek aktivkodni és saját magukat foglalkoztatni, ha kimarad a séta valamilyen okból.

Avval meg nem értek egyet, hogy a nagy meleg kinzás lenne nekik, persze kell a hűvös hely, meg friss viz. Két kutyám is van és meg sem kottyan nekik, van, hogy a nyári 40 fokban én majd megakarok dögleni, meg minden bajom van, kinézek és a drága kutyáim meg boldogan napoznak.:)

2013. nov. 25. 19:35
 19/24 Akiteki ***** válasza:
100%
2 huskym volt panelban. És most is ismerek olyat, akinek 2 is van. Kevesebb gond van velük, mint a whippetekkel, sokkal nyugisabbak a lakásban. Sok séta, hétvégén kirándulás a trükkje.
2013. nov. 25. 20:30
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

Panelban, kis lakásban lakom egy huskyval, egy keverékkel és egy ideiglenes rotival. Jövő hó végén a rotit felcseréli egy másik husky (ideiglenes). Semmi kétségem nincs, hogy jól ellesz, mivel a jelenlegi huskym is imád bent lustálkodni, persze ez napi 2-3 óra mozgatás mellett. Elég aktív fajta, én rengeteget bringázom vele és a keverékemmel, a vizet imádja, az enyém évszaktól és hőmérséklettől függetlenül belemegy. Lehet hogy csak én vagyok szerencsés, de a tanulás a mindene. Imád agyalni, szuper vele formálni, trükköket tanítani, bár a pontosság tényleg nem a fő erénye, szóval azért egy német juhászos menetelést meg beülést ne nagyon várj tőle.

Lakásban elvan a kis helyén, nem fontoskodik, nem zavar, betartja a szabályokat

Szabad szelleműek, következetes, nyugodt, határozott nevelést igényelnek, sok-sok mozgatással.

-kispalikee-

2013. nov. 25. 20:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!