Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Sértődékeny kutya?

Sértődékeny kutya?

Figyelt kérdés

Kölyök kutya. Ha fenéken billentem, elvonul és megsértődik. Ma egy kis barátjával szart ettek, mindkettőt elkaptuk. Ő elvonult, megsértődött, még a másik kutyával sem akart játszani utána. A másik meg kicsit szégyellte magát, de 5 perc múlva el is felejtette. Még nem volt sértődékeny kutyám, mit tudok csinálni?

A Hogyan legyek falkavezér szerint nevelem, nem az első kutyám, de ilyet még nem láttam.

2013. nov. 22. 22:12
 1/8 A kérdező kommentje:
Az elfelejtettem, hogy soha nem szoktam kiengesztelni, meg könyörögni neki, hogy jöjjön már. Ráhagyom mindig, nem foglalkozom vele.
2013. nov. 22. 22:15
 2/8 anonim ***** válasza:
milyen fajta? vannak tippjeim :)
2013. nov. 22. 22:16
 3/8 A kérdező kommentje:

Ez egy korábbi kérdésem, más témában, de hátha valaki emlékszik rá.

4 hónapos argentin dog.

2013. nov. 22. 22:21
 4/8 A kérdező kommentje:
2013. nov. 22. 22:22
 5/8 anonim ***** válasza:
81%
Azért nem volt sértődékeny kutyád, mivel nincs is sértődékeny kutya. Csak az emberek látják bele. Gondolom rászóltál, csak éppen elfelejtetted kioldani utána, így nem mert közeledni.
2013. nov. 22. 22:38
 6/8 anonim ***** válasza:
Kb. szóról szóra ugyanazt akartam írni, mint az utolsó. Rászóláskor, ha abbahagyja a viselkedést, fontos a dícséret.
2013. nov. 23. 07:07
 7/8 anonim ***** válasza:

Így van, sosem lehet cél, hogy a kutya kioldja magát. Mert ahányszor nem sikerül, annyiszor marad benne a kutyában a feszkó, ami csak további feszkót generál.

Ráadásul ha ő oldja ki magát, akkor ő hoz döntést, és nem te, ami a pozíciódat is csorbítja.

Valószínűleg ő egy érzékenyebb, jól gátolható, de nehezen oldható kutya, ismerek ilyet corsoból is. Valahogy ezek az erős védőösztönnel megáldott fajták ilyen kis érzékenyek is tudnak lenni :)

2013. nov. 23. 08:40
 8/8 anonim ***** válasza:
Ne hagyd, hogy sokáig érezze a szidást. Én legkésőbb 1 perc múlva kioldom. Odahívod magadhoz, megdicséred, hogy odajött, és játszotok egy kicsit.
2013. nov. 23. 19:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!