Valóban olcsóbb a BARF vagy a nyers etetés, mint a táp?
Most már nagyon eltölélt vagyok, hogy átállok, főleg hogy egy megdöbbentő dologra jöttem rá. A kutyáim kb. 40 %-kal többet fogyasztanak a tápból, mint a zacskón a nagyon aktív kutyákra fel van tüntetve. A 13 kilós kutyámnak olyan 170 g-ot kéne kapnia, ehelyett eszik 240 g-ot, és még így is épphogy nem sovány. És nem gagyi minőségű táp: Josera High Energy, az eddig próbáltakból a legjobb. És a másik kutyámnál is ugyanez a helyzet, szóval nem a kutyákkal van a gond.
A ti kutyáitok mennyi húst fogyasztanak és hány kilósak? Mennyiért tudjátok a húst beszerezni? Előre is köszi a válaszokat!
-kispalikee-
Csirke/marha egyéb májak: kb 200Ft/kg
Csirke/kacsanyak: kb 300Ft egy kiló
Farhát nemtudom, azt még nem vettem :D
Baromfi/marhanyesedék: 5-600Ft/kg
Belsőség, pacal: nemtudom, de ezek is párszáz forint körül mozognak.
Ezek piaci árak, magyar termelők árui közül, itt a közelben ahol lakom. Ami engem illet, nem keresgéltem olcsóbb húsforrást. Ha ezeket veszem is kb 5-6000Ft ot spórolok havonta a kaján.
De ha húst néha marhatüdővel v szívvel helyettesíteném, nyakat farháttal, még jobban le lehetne nyesni a ráköltött összegből. Nem rábeszélni akarok senkit, vagy győzködni, csak leírtam itt mi, hogyan van ilyen téren.
Igazából, ha van hentes, akihez rendszeresen jársz, meg lehet kérdezni, hogy van e nyesedék, ami nem kerül ki a pultra, mert te vennél xy kilót rendszeresen.
Ha van kereslet, lesz kínálat is, előbb utóbb.
Mondjuk nem minden hentessel lehet így lepaktálni, próbálkozni kell.
#8-as: 120 dkg ??
most vagy elírtad, vagy nem tudom milyen tápon nézted, de pl az orijen red-böl csak 33 dkg kell egy magas aktivitású 30 kilós kutyának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!