Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Valóban olcsóbb a BARF vagy a...

Valóban olcsóbb a BARF vagy a nyers etetés, mint a táp?

Figyelt kérdés

Most már nagyon eltölélt vagyok, hogy átállok, főleg hogy egy megdöbbentő dologra jöttem rá. A kutyáim kb. 40 %-kal többet fogyasztanak a tápból, mint a zacskón a nagyon aktív kutyákra fel van tüntetve. A 13 kilós kutyámnak olyan 170 g-ot kéne kapnia, ehelyett eszik 240 g-ot, és még így is épphogy nem sovány. És nem gagyi minőségű táp: Josera High Energy, az eddig próbáltakból a legjobb. És a másik kutyámnál is ugyanez a helyzet, szóval nem a kutyákkal van a gond.

A ti kutyáitok mennyi húst fogyasztanak és hány kilósak? Mennyiért tudjátok a húst beszerezni? Előre is köszi a válaszokat!

-kispalikee-

2013. nov. 19. 14:01
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Én kiegészítőket nem tervezek vásárolni, csak csontot, húst és belsőséget. Ez mondjuk inkább a PREY modell, de az amúgy is szimpatikusabb nekem. Ahogy utánaolvastam, külföldön sokan ezzel etetnek mindenféle kiegészítő nélkül és tökéletesen fedezi a kutya szükségleteit. Úgy gondolom, néha (heti 1x-2x) kapnak emellé zölséget és gyümölcsöt. Mindenképpen átállok amúgy, mert elegem van a tápból, csak kíváncsi vagyok, hogy vajon még spórolni is tudok-e.
2013. nov. 19. 16:38
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

Csirke/marha egyéb májak: kb 200Ft/kg

Csirke/kacsanyak: kb 300Ft egy kiló

Farhát nemtudom, azt még nem vettem :D

Baromfi/marhanyesedék: 5-600Ft/kg

Belsőség, pacal: nemtudom, de ezek is párszáz forint körül mozognak.

Ezek piaci árak, magyar termelők árui közül, itt a közelben ahol lakom. Ami engem illet, nem keresgéltem olcsóbb húsforrást. Ha ezeket veszem is kb 5-6000Ft ot spórolok havonta a kaján.

De ha húst néha marhatüdővel v szívvel helyettesíteném, nyakat farháttal, még jobban le lehetne nyesni a ráköltött összegből. Nem rábeszélni akarok senkit, vagy győzködni, csak leírtam itt mi, hogyan van ilyen téren.

2013. nov. 19. 16:48
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

Igazából, ha van hentes, akihez rendszeresen jársz, meg lehet kérdezni, hogy van e nyesedék, ami nem kerül ki a pultra, mert te vennél xy kilót rendszeresen.

Ha van kereslet, lesz kínálat is, előbb utóbb.

Mondjuk nem minden hentessel lehet így lepaktálni, próbálkozni kell.

2013. nov. 19. 16:51
 14/26 Akiteki ***** válasza:
90%
Van hentes ismerős. Meg gyrosos is. Kb. 4 napra lenne elég egy havi adag, ami maradék van. Én is azokkal az árakkal számoltam. Csak én a tápot is nagy tételben veszem. Akkor lenne picivel olcsóbb, ha kb. 120-150 ft/ kiló áron tudnám beszerezni a húst.
2013. nov. 19. 17:27
 15/26 anonim ***** válasza:
Hát... akkor van akinek olcsóbb, van akinek nem. :D
2013. nov. 19. 17:36
 16/26 anonim ***** válasza:
Egyébként, amíg számolgattam mennyibe jönne ki, nekem is több jött ki. Azt hittem, a gatyám is rámenne a nyers etetésre... aztán ettől függetlenül belefogtam a dologba, akkor lepődtem meg hogy heti 1500-2000Ft amit ténylegesen ráköltök.
2013. nov. 19. 17:39
 17/26 anonim ***** válasza:
Közepes testű kutyával vagyok. Hogy egy nagyobb ebbel mi hogy jönne ki, azt nemtudom.
2013. nov. 19. 17:40
 18/26 anonim ***** válasza:

#8-as: 120 dkg ??

most vagy elírtad, vagy nem tudom milyen tápon nézted, de pl az orijen red-böl csak 33 dkg kell egy magas aktivitású 30 kilós kutyának.

2013. nov. 19. 18:19
 19/26 Akiteki ***** válasza:
16-os? Ezt mekkora kutyára számolod? Hány kiló? Prémium táppal a 30 kilós kutya etetése napi 190 Ft. Ehhez képest a heti 2000 nem olcsóbb.
2013. nov. 19. 19:24
 20/26 anonim ***** válasza:
Aki a 15 kilós kutyáját havi 15K-ért eteti az valamit nagyon tud. A legjobb tápokkal(pl. TOTW) a 20 kilós kutyámnak 6000 körül van. Azt meg pláne nem értem, hogy kell egy 15 kilós kutyának 340g táp. Az enyém kap 200-at és elég aktív életet él.
2013. nov. 19. 19:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!