Nyers etetés, vesebetegség és szánhidrát? Többi lent.
Nem győzöm hangsúlyozni hogy az állatorvosin nem kötelező tantárgy a takarmáyozás.. Ha az is volt az orvos korától függően lehet hogy 30-40éve tanulta akkor még merőben máshogy tudtuk a dolgokat..
Világszerte már többszázezren etetünk nyers hússal és nem született még olyan tanulmány ami ezt alátámasztaná.
Ez a rész vonatkozik a nyers-re az hogy a hús mellé kell adni mást is az tény. vagy zöldséget vagy belsőséget vagy is is és ezeket megadott arányban..
Először is javítok, szénhidrát:-) Bocs érintősről vagyok.
A doki viszonylag fiatal, állítólag 40 körűl van.
Próbáltam nyugtatni a csajt hogy ez butaság, remélem megnyugodott. Szerencsétlen már a kutya vizeletét akarta szagolgatni, mert ha gond van a veséjével biztosan erőssebb szagút pisil. Csak kiváncsi voltam valaki hallot-e már ilyesmiről. Egyébként én is nyersen etetek, és mivel csak pozítív tapasztalatom van nem hagyom magam eltéríteni.
A takarmányozás kötelező tantárgy az állatorvosin...
Ettől függetlenül ha már vesebeteg a kutya, akkor kell vigyázni a fehérje mennyiséggel, illetve sokszor nem is feltétlenül a mennyiséggel, hanem annak minősége a fontos, illetve az emészthetőség.
Ez tény, hogy a tovább képzésen sok számít, de a takarmányozás lesz sok orvosnak az utolsó amint továbképzni magát esetleg.
És tudom hogy már kötelező.. de úgy tudom hogy nem olyan rég óta és nem tudom hogy praktizál e olyan doki akinek kötelező lett volna.. mindegy is.
A lényeg hogy én még olyan dokival nem beszéltem aki teljesen képben lett volna egy nyers etetéssel. (Az egyetlen aki ezalól kivétel ugye patadoki de nála még nem voltam.. ) és hallomásból se ismerek mást rajta kívűl aki pl normálisan tudott volna válaszolni nyers-etetéssel kapcsolatos kérdésre.. tegnap volt nálunk egy tök jó doki mondta hogy jó amit csinálunk meg hallott róla ő is már de a tápok azokban minden van és blabla .. mondom jó ezt ne firtassuk :D
A lényeg hogy olyan dokit/szakértőt kéne keresni aki ebben napra kész teljesen. Patadokit tudom ajánlani nagyon sok jót hallottam már róla(kivéve a kulancscsepjéről arról csak rosszat :D )
Egy dolog tény. Az az állítás hogy a nyerstől vesebetegsége lesz a kutyának nem helyt álló. Ez biztos.
az hogy van és az hogy kötelező az teljesen más..
de lehet rosszul tudom már nem tudom hol hallottam ^^
De ettől függetlenül a tény az tény ha tanulják is akkor is nagyon keveset értenek sokszor hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!