Hogyan tanítsam meg neki, hogy ne legyen ennyire barátságos?
Ne értsetek félre, nem akarom, hogy agresszív legyen. Csak minden idegenhez azonnal odarohan, és nyalja-falja. Minden kutyának eldobja magát, mérettől, nemtől függetlenül. Ha bántja egy kutya, nem védekezik, inkább megadja magát. Tulajdonképpen bárki bármit csinálhat vele.
Még fiatal, és egy bulldog-dogo mix szuka. Januártól visszük suliba is. De addig is, mit tanácsoltok?:(
Egyrészt nem írtad pontosan mennyi idős a kutyád,de 1-1.5 éves kor alatt teljesen normális a behódoló viselkedés ÁLTALÁBAN.persze vannak kivételek,van olyan amelyik 4 hónaposan már látszik,hogy domináns lesz,de nem jellemző.
Másrészről szuka,harmadrészről a kutyának van egy saját személyisége.Lehet ,hogy 10 évesen is ilyen lesz,omega,behódoló tipus,és akkor is hanyatt fogja vágni magát az összes kutyának. Az ,hogy emberekkel barátságos ,inkább pozitivum,én a pórázt javaslom a nyalás-falás ellen :) Ha a behívást megtanulja 100%ig,akkor az a végleges orvoslása az idegennekkel bratyizásnak ,egyszerűen megtiltod neki.Persze ez nem 2 nap.
Én a másik "oldalon" küzdök ,az én kutyám iszonyat pofátlan volt sokáig ,állandóan agyon akarta veretni magát,főleg kamaszkorában volt hajlamos elfelejteni hogy 25 kilósan jobb lenne ha hanyatt vágná magát ha a barátnőm 60 kilós kanja rámorgott mert sok volt belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!