Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan tanítsam meg neki,...

Hogyan tanítsam meg neki, hogy ne legyen ennyire barátságos?

Figyelt kérdés

Ne értsetek félre, nem akarom, hogy agresszív legyen. Csak minden idegenhez azonnal odarohan, és nyalja-falja. Minden kutyának eldobja magát, mérettől, nemtől függetlenül. Ha bántja egy kutya, nem védekezik, inkább megadja magát. Tulajdonképpen bárki bármit csinálhat vele.

Még fiatal, és egy bulldog-dogo mix szuka. Januártól visszük suliba is. De addig is, mit tanácsoltok?:(

2013. nov. 17. 15:44
 1/4 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem írni, hogy volt már ilyen fajtájú kutyám, és ő sem volt szerencsére agresszív, de volt benne egy egészséges ösztön, hogy nem megyek oda mindenkihez, és nem hagyom magam, ha a torkomat/lábamat/fülemet harapják.
2013. nov. 17. 15:47
 2/4 anonim ***** válasza:

Egyrészt nem írtad pontosan mennyi idős a kutyád,de 1-1.5 éves kor alatt teljesen normális a behódoló viselkedés ÁLTALÁBAN.persze vannak kivételek,van olyan amelyik 4 hónaposan már látszik,hogy domináns lesz,de nem jellemző.

Másrészről szuka,harmadrészről a kutyának van egy saját személyisége.Lehet ,hogy 10 évesen is ilyen lesz,omega,behódoló tipus,és akkor is hanyatt fogja vágni magát az összes kutyának. Az ,hogy emberekkel barátságos ,inkább pozitivum,én a pórázt javaslom a nyalás-falás ellen :) Ha a behívást megtanulja 100%ig,akkor az a végleges orvoslása az idegennekkel bratyizásnak ,egyszerűen megtiltod neki.Persze ez nem 2 nap.

Én a másik "oldalon" küzdök ,az én kutyám iszonyat pofátlan volt sokáig ,állandóan agyon akarta veretni magát,főleg kamaszkorában volt hajlamos elfelejteni hogy 25 kilósan jobb lenne ha hanyatt vágná magát ha a barátnőm 60 kilós kanja rámorgott mert sok volt belőle.

2013. nov. 17. 15:58
 3/4 anonim ***** válasza:
Tanuld meg tiltani és visszahívni. Ettől még ő ugyanolyan barátságos lesz, mert a jellemét nem tudod megváltoztatni ilyen egyszerűen, csak meg fogod tudni akadályozni, hogy mindenkinek a nyakába ugorjon.
2013. nov. 17. 17:44
 4/4 anonim ***** válasza:
Mennyi idős? Amúgy ha ez a két fajta van benne, kizárt, hogy így marad...
2013. nov. 17. 21:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!